25.2.2022 klo 14:31
Uutinen

Elinkeinoelämän järjestöt tuomitsevat Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan – ”Tämä sota on jo aiheuttanut tarpeettomia kuolemia”

Suomen Yrittäjät, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto ilmaisevat vahvan tukensa Ukrainalle ja ukrainalaisille.

– Olemme syvästi järkyttyneitä tästä hirvittävästä hyökkäyksestä itsenäistä eurooppalaista valtiota ja sen kansaa vastaan. Tämä on hyökkäys kaikkia eurooppalaisia demokratioita ja inhimillisiä arvoja vastaan, sanoo Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen.

– Tämä sota on jo aiheuttanut sotilaiden ja siviilien tarpeettomia kuolemia. Sota vahingoittaa vakavasti taloutta ja yrityksiä sekä tekee ukrainalaisten perheiden elämästä todella, todella vaikeaa, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Jyri Häkämiehen mukaan on tärkeää, että Euroopan unioni sitoutuu vahvasti auttamaan Ukrainaa ja pysyy yhtenäisenä.

– Venäjän vastaisten pakotteiden on oltava hyvin kohdistettuja ja tehokkaita, Häkämies sanoo.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi toivoo, että Ukraina puolustautuu menestyksekkäästi ja että kansainväliset ponnistelut saada Vladimir Putin lopettamaan vihollisuudet onnistuvat niin pian kuin mahdollista.

– Tämä aggressio on pysäytettävä, Romakkaniemi sanoo.

Neljän elinkeinoelämän järjestön englanninkielisen kannanoton voit lukea tästä.

Toimitus
Toimitus