6.11.2019 klo 16:20
Uutinen

Elisa avaa jälleen uuden 5G-verkon – nyt vuorossa Oulu!

Elisa Oyj5G-palveluiden edelläkävijä Elisa avaa 5G-verkon Ouluun. Oulun verkko avautuu ensin keskustan alueelle ja laajenee siitä tulevien viikkojen aikana muun muassa Ruskoon ja Linnanmaalle.

Elisan 5G-verkko Oulussa on järjestyksessään jo seitsemäs Elisan 5G-kaupunki Suomessa. Avautuessaan verkko palvelee keskustan aluetta ja seuraavaksi verkkoa laajennetaan muun muassa Ruskoon ja Teknologiakylään Linnanmaalle.– Oulu on mobiiliteknologian kehto ja on luontevaa, että tänne avataan 5G-verkko ensimmäisten kaupunkien joukossa. Arvioimme aina verkon rakentamisen yhteydessä alueen asiakastarvetta. Oulussa mobiiliteknologiaa hyödyntäviä yrityksiä on niin paljon, että 5G-verkko kannattaa tänne rakentaa jo nyt alkuvaiheessa. Toki aktiivisessa yliopistokaupungissa riittää myös kuluttaja-asiakkaita, joita 5G kiinnostaa, Elisan Pohjois-Suomen alueen aluejohtaja Jarmo Mikkola kertoo.

Elisa on ensimmäinen operaattori, joka toi myyntiin 5G-päätelaitteet ja liittymät keväällä 2019. Niiden myötä teknologian hyödyt ovat konkretisoituneet ensimmäisille verkon käyttäjille. 5G-verkkoja laajennetaan kovaa vauhtia.

– Nopeus ja suuri kapasiteetti ovat kuluttajille näkyvimmät 5G:n hyödyt, jotka ovat verkon peittoalueella käytettävissä heti. 5G on myös erittäin potentiaalinen vaihtoehto kodin kiinteän laajakaistan tilalle, sillä se pääsee kuituyhteyden tavoin jopa gigan nopeuksiin, Mikkola muistuttaa.

Yrityksille 5G tuo suuren mullistuksen esimerkiksi IoT:n lisääntymisen ja erilaisten privaattiverkkototeutusten myötä. Reaaliaikainen valvonta, huoltotarpeen ennakoiminen ja toiminnan tehostaminen ovat esimerkkejä IoT:n hyödyntämiskeinoista. Myös 5G:tä hyödyntävien palveluiden kehittäminen yrityksissä kiihtyy.

– Juuri nyt eletään murroskautta, jossa ensimmäiset yritykset ovat edenneet 5G-suunnitelmissaan ja tekevät jo investointeja. Teettämämme tutkimuksen mukaan yritykset pitävät 5G:tä kilpailuetuna ja uskovat luovansa sen avulla muun muassa uusia palveluja. Olisi hienoa jos ensimmäisen aallon 5G-palvelut kehitettäisiin nimenomaan Oulussa, Mikkola innostuu.

Oululaiset pääsevät tutustumaan 5G:n hyötyihin Elisan 5G-bussissa 7.11. klo 12-18 Kauppurienaukiolla, Kauppakeskus Valkean vieressä.

Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään, Helsinkiin, Lahteen ja Vantaalle. Uusia 5G-kaupunkeja avataan lisää loppuvuoden 2019 aikana. Tällä hetkellä Elisa myy asiakkailleen usean eri valmistajan 5G-puhelimia ja -reitittimiä sekä liittymiä 300 Mbts-, 600 Mbts- ja 1 Gbts -nopeuksilla.

Lisätiedot: Elisa Mediadesk, p. 050 305 1605, mediadesk@elisa.fiElisa on tietoliikenne- ja digitaalisten palveluiden edelläkävijä. Asiakkaanamme on 2,8 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota, ja kattavassa verkossamme on yli 6,2 miljoonaa liittymää. Yhteistyö mm. Vodafonen kanssa mahdollistaa kansainvälisesti kilpailukykyiset palvelut. Päämarkkina-alueemme ovat Suomi ja Viro, tarjoamme digitaalisia palveluita myös kansainvälisille markkinoille. Elisan osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä, vuonna 2018 liikevaihtomme oli 1,83 miljardia euroa ja henkilöstöä 4 800. Vastuullisena suomalaisena markkinajohtajana toimintaamme ohjaa toiminnan jatkuva parantaminen. Lisätietoja www.elisa.fi, Facebookissa @elisasuomi ja Twitterissä @ElisaOyj