22.8.2017 klo 11:23
Uutinen

Elostartti: Paikallisyhdistysfoorumin syyskauden avajaiset

Keski-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysfoorumin syyskausi polkaistiin käyntiin Äänekoskella.

Syyskauden ensimmäisen paikallisyhdistysfoorumin isäntäkuntana toimi Äänekoski, jossa kokoonnuttiin tunnelmalliseen Wille – Olohuone ja keittiöön. Paikalle saapui paikallisyhdistysfoorumeiden tämän vuoden ennätysyleisö. Elostarttiin osallistui 26 henkilöä ja edustettuna oli peräti 15 eri paikallisyhdistystä. Mahtavaa!

Keski-Suomen Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja Petri Salmisen avattua tilaisuuden vauhtiin pääsi Timo Merikallio, joka oli kutsuttu paikalle kertomaan Äänekosken uuden biotuotetehtaan kuulumisia. Biotuotetehdasta on pystytetty vuosien ajan äärimmäisellä tarkkuudella ja tehokkuudella.

– 2010-luvun alkupuolella käynnistyneen projektin kanssa tulimme julkisuuteen 2014, jolloin kerroimme, että kyseinen tehdas Äänekoskelle rakennetaan. Ympäristöluvan saimme tammikuussa 2015. Vuosi 2016 meni täysin asennuksia toteuttaessa, jotka ovat vielä osittain on myös edelleen käynnissä. Projekti huipentui 15.8. klo 05.53, jolloin tehdas vihdoin käynnistyi. Vuonna 2014 olimme ilmoittaneet, että tehdas käynnistetään 15.8. klo 06.00, joten valitettavasti olimme seitsemän minuuttia etuajassa, Merikallio kertoi.

Täydellä teholla Äänekosken biotuotetehdas käynnistyy noin vuoden kuluttua, mutta jo tässä vaiheessa biotuotetehtaalle saapuu päivittäin 240 rekkalastillista ja 70 junavaunullista puuta biotuotetehtaan tarpeisiin. Välillisesti biotuotetehtaan arvioidaan työllistävän maakunnassa peräti 2500 henkilöä.

timo merikallio äänekoski biotuotetehdas

Timo Merikallio kertoi Äänekosken biotuotetehtaan kuulumiset.

Timo Merikallion jälkeen tilaisuutta jatkoi Keski-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Sanna-Mari Hynninen, joka avasi Keski-Suomen Yrittäjien meneillään olevia hankkeita, tulevia tapahtumia, uusia rekrytointeja sekä muun muassa jäsenhankinnan tilannetta. Yrityskummitoiminta käynnistyy todenteolla alkavan syksyn aikana, tavoitteena on vähintään tuplata kummien ja kummitettavien yritysten määrä. Oskari Villanen on aloittanut Keski-Suomen Yrittäjien uutena tiedottajana Katja Hyytiälän jäätyä äitiyslomalle ja Raija Hakkarainen on Keski-Suomen Yrittäjien toimistolta jäämässä eläkkeelle. Jäsenhankinnan selkeä trendi näyttäisi olevan, että verkon kautta jäseniksi liittyvien yritysten määrä on selvässä kasvussa ja tähän myös Keski-Suomen Yrittäjissä aiotaan lisätä panostusta selvästi. Sanna-Marin jälkeen Kerttu Pylvänäinen antoi vielä päivityksen Digijohtajaksi! -kokonaisuuden kuulumisista sekä Veli Puttonen Keski-Suomen hankinta-asiamiespalvelun kuumista aiheista.

Elostarttia jatkettiin tämän jälkeen eri paikallisyhdistysten kuulumisilla ja syksyn suunnitelmien läpikäynneillä. Muutamilla paikallisyhdistyksillä oli jo suunniteltuna isompia tapahtumia tulevalle syksylle, kuten Karstulan Yrittäjien ja Jyvässeudun Yrittäjien 40-vuotisjuhlat, sekä Muuramen Yrittäjien mahdolliset Vauhtipäivät Riihivuoren rinteillä. Yleisesti selvästi eniten syksyn mittaan paikallisyhdistyksiä työllistäviä teemoja ovat Yrittäjän päivä syyskuun alussa sekä paikalliset Yrittäjäjuhlat lokakuun loppupuolella. Kesän jälkeen kaikissa paikallisyhdistyksissä oli kuitenkin päästy jo hienosti vauhtiin syksyn toiminnan käynnistyksessä.

Elostartti vietettiin erittäin rennossa, mutta samalla rakentavassa tunnelmassa. Uusia ideoita pyöriteltiin liittyen muun muassa tapahtumanjärjestämisen opaskirjaan, someaktiivisuuden lisäämiseen ja kouluissa käyttöönotettuun uuteen opsiin liittyen. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn viileneviä iltoja.

Seuraava paikallisyhdistysfoorumi kokoontuu Viitasaarella 31.10.