16.10.2017 klo 20:53
Uutinen

Ely-keskukselta lupaus kunnostaa Mommilantietä Lammin keskustassa

Mommilantien montut Lammin keskustassa jäävät kohta historiaan. Jos syksyn sateet helpottavat, pinta uusitaan jo tänä syksynä.

Lammin Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Kankaanmäen sinnikkyys palkitaan mahdollisesti jo tänä syksynä. Reilun vuoden verran Kankaanmäki on pitänyt tiiviisti yhteyttä sekä Ely-keskuksen että Hämeenlinnan kaupungin kanssa, kun hän on selvittänyt kenelle Mommilantien kuoppien tasaaminen kuuluu.

– Sain tällä viikolla Ely-keskukselta lupauksen, että jos syksyn sateet hellittävät, pinta uusitaan jo tänä syksynä. Jos sateet nyt jatkuvat, työ on ensimmäisenä listalla ensi keväänä, Kankaanmäki kertoo.

Ely-keskus aikoo murskata tien pintaa niin sanottuna laatikkojyrsintänä liikenneympyrässä ja Mommilantien pahimmista paikoista. Tämän jälkeen tie pinnoitetaan uudella pinnoitteella.

– Enää on selvittämättä, keneltä saamme luvan kunnostaa liikenneympyrän puskittuneita istutuksia. Ely-keskuksessa oltiin sitä mieltä, että liikenneympyrän kunnostaminen kuuluu kaupungille, mutta kaupungilta ei tällaista sopimusta löytynyt. Tietkin ovat Ely-keskuksen teitä. Tarvitsisimme ainoastaan luvan toimenpiteille, olemme valmistautuneet tekemään työn talkoilla, Kankaanmäki kertoo.

Lammin Yrittäjillä on jo suunnitelmat olemassa, miten liikenneympyrää kaunistetaan. Tarkoitus on vuorimäntymetsikön tilalle saada muun muassa betonisia kukkalaatikoita ja joulukaudeksi joulukuusi.

toimitus@lammille.fi