11.9.2019 klo 11:11
Uutinen

Ennätysmäärä kansanedustajavierailuja Pohjois-Savossa

Kansanedustajat tutustuivat yli 70 pohjoissavolaiseen yritykseen elokuun aikana

Ennätysmäärä (13) Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajia vieraili elokuussa yrityksissä Pohjois-Savossa. Savon Yrittäjien yhdessä paikallisyhdistystensä kanssa toteuttamat vierailut ovat perinne, jotka järjestettiin nyt jo 19. kerran.

– Näitä on ilo järjestää, koska paikallisyhdistyksemme ja kansanedustajamme ovat mukana todella hyvin. Paikallisyhdistykset ovat varautuneet kattavalla yritystarjonnalla päivään ja ainakin yhdistyksen puheenjohtaja on koko päivän kansanedustajan mukana. Panos on vapaaehtoisilta luottamushenkilöiltämme suuri, ihailee Savon Yrittäjistä vierailuja koordinoiva Mia Simpanen.

Savon Yrittäjien tavoitteena on saada kansallisesta lainsäädännöstä vastaavat kansanedustajat tutustumaan yrittäjien ja yritysten arkeen.

– On tärkeää, että lainsäätäjä tuntee yrittäjien haasteet. Erityisesti muuttuvassa toimintaympäristössä vuoropuhelu yrittäjien ja kansanedustajien välillä on avainasemassa. Live-keskustelu on aina toimivampaa kuin pumaska paperia, muistuttaa Savon Yrittäjien toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren.

Kansanedustajat kokevat yritysvierailut tärkeinä ja antoisina monilla tavoin. Kansanedustaja Hannu Hoskonen oli Lapinlahden ja Varpaisjärven Yrittäjien vieraana.

– Vielä kerran parhaimmat kiitokseni hienosta päivästä Savon Yrittäjien vieraana. Oli erittäin hieno päivä kaikin puolin, kiittelee Hoskonen.

Kansanedustaja Jussi Wihonen puolestaan kertoi suorastaan yllättyneensä vastaanotostaan Nilsiän Yrittäjien vieraana.

– Torilla oli kymmenkunta ihmistä vastassa. Olin otettu. Melkein kaikki olivat yrittäjiä. Vaikutuin! Hämmennys lisääntyi, kun Leipomo Liepuskan yrittäjä kertoi, että heidän yksi asiakkaansa on valtioneuvosto. On todella kova referenssi, Wihonen sanoo vaikuttuneena.

Lisätietoja:

Kaikki kansanedustajavierailut vuonna 2019 Pohjois-Savossa:

https://www.yrittajat.fi/uutiset/ennatysmaara-kansanedustajien-yritysvierailuja/

Savon Yrittäjät

Toimitusjohtaja Paula Aikio-Tallgren, p. 0400 404 346, paula.aikio-tallgren(at)yrittajat.fi

Yhteyspäällikkö Mia Simpanen, p. 044 3680 505, mia.simpanen(at)yrittajat.fi

Eduskuntakansanedustaja Hannu Hoskonen, p. 09 432 3079, hannu.hoskonen(at)eduskunta.fi

Kansanedustaja Jussi Wihonen, p. 050 514 4912, jussi.wihonen(at)eduskunta.fi