8.2.2017 klo 12:40
Uutinen

Ennätysmäärä ständejä Tekijä 2017 -tapahtumassa

Noin tuhat nuorta saapuu huomenna Goodmaniin etsimään kesätyöpaikkoja ja kuulemaan kouluttautumismahdollisuuksista.

Työllistymisen, oppimisen ja verkostoitumisen hämäläinen suurtapahtuma, Tekijä2017, järjestetään huomenna torstaina 9.2.2017 Kauppakeskus Goodmanissa Hämeenlinnassa. Tekijä2017 -tapahtuma on yhdistetty opinto- ja rekrymessut. Tapahtumalla halutaan välittää keskitetysti tietoa alueen oppilaitosten tarjoamista opiskelumahdollisuuksista ja saada työmarkkinoille valmistuvat osaajat ja työnantajat kohtaamaan ja solmimaan mahdollisia kontakteja.

– Tänä vuonna mukaan on ilmoittautunut ennätysmäärä näyteilleasettajia. Viime vuonna ständejä oli yhteensä 30, tänä vuonna 50, kertoo Mirja Ojantausta Hämeen Kauppakamarista.

Tapahtuma kokoaa paikalle myös toimijoita, jotka tarjoavat tietoa erilaisista työllistämisvaihtoehdoista sekä yrittäjyydestä ja välittävät tietoa rekrytointiin liittyvistä asioista. Tekijä2017 -tapahtuma toimii työn ja tekijän avoimena keskustelufoorumina.

– Tänä vuonna meillä on myös ilmoitustaulu kesätyöpaikoille. Näin nekin yrittäjät, jotka eivät voi osallistua, voivat välittää nuorille tietoa kesätyömahdollisuuksista, kertoo Mirja Ojantausta.

Näytteilleasettajat saavat käyttöönsä liikkuvan ständin eli ostoskärryt. Ostoskärryihin näytteilleasettaja voi koota tapahtumassa esiteltävää ja jaettavaa aineistoaan. Ostoskärryt mahdollistavat myös ständien liikkumisen alueella.

– Aikaisempina vuosina huomattiin, että liikkuva ostoskärryständi rikkoo jään näytteilleasettajan ja nuorten väliltä. On helpompi tulla kurkkaamaan, mitä siellä kärryssä on kuin jos näytteilleasettajat seisoskelisivat pöytien takana. Ständien liikuteltavuus auttaa myös ruuhkatilanteissa, Ojantausta kertoo.

Tapahtuma toteutetaan nyt neljännen kerran. Paikalle on saapunut vuosittain noin 1000 osallistujaa. Opiskelijoita on kutsuttu paikalle mm. peruskouluista, lukioista, HAMKista, Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta ja Kiipulasta. Tekijä 2017 alkaa klo 11 ja päättyy klo 16.30.

Tutustu näytteilleasettajiin ennalta Facebookissa >>>

Hämeen Yritysviestintä, SM
toimitus@hameenyrityssanomat.fi