18.5.2021 klo 15:20
Uutinen

Ennätysmäärä yrittäjiä ehdolla Varsinais-Suomen valtuustoihin

Varsinais-Suomen Yrittäjät ylitti reilusti tavoitteensa 700 yrittäjäehdokkaasta kunnallisvaaleissa. Varsinais-Suomen kunnissa on ehdolla peräti 818 yrittäjäehdokasta eri puolueiden listoilla.

Ehdokasmäärä nousi viime vaaleista: vuoden 2017 vaaleissa yrittäjäehdokkaita oli Varsinais-Suomessa 666.

– Hienoa, että yrittäjiä on valtavan paljon ehdolla. Yrittäjää kannattaa äänestää, koska vain yrittäjä todella ymmärtää ja tietää sen, mistä kunnan elinvoima syntyy ja kuinka suuri merkitys kunnan toiminnalla on sekä osaavan työvoiman saatavuuteen että yritysten mahdollisuuksiin menestyä, Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter sanoo.

Munter iloitsee siitä, että kaikki puolueet kasvattivat yrittäjäehdokkaidensa määrää. Eniten yrittäjäehdokkaita on kokoomuksella, yhteensä 257. Viimeksi puolueella oli 213 yrittäjäehdokasta. Perussuomalaiset puolestaan kasvattivat yrittäjäehdokkaiden määräänsä ylivoimaisesti eniten viime vaalien 29 yrittäjäehdokkaasta 126 yrittäjäehdokkaaseen.

– Yrittäjien kiinnostus kuntavaaliehdokkuutta kohtaan puolueessamme on kasvanut valtavasti. Tämä selittynee sillä, että on huomattu ja ymmärretty se, että perussuomalaiset ovat yrittäjien puolella ja ajavat pienen yrittäjän asiaa, arvioi Varsinais-Suomen Perussuomalaisten vaalipäällikkö Hannele Al-Hamzawi yrittäjäehdokkaiden valtavaa kasvua.

Kesäkuun kuntavaaleissa Keskustalla on 191 (169), Vihreillä 72 (33), SDP:llä 42 (19), Liike Nyt:llä 30, RKP:llä 22 (16), Vasemmistoliitolla 18 (9) ja Kristillisdemokraateilla 16 (12). Pienpuolueilla ja yhteislistoilla yrittäjäehdokkaita on lisäksi yhteensä 44.

Ehdokas voi antaa yrittäjyyslupauksen

Yrittäjiä on paljon ehdokkaina, mutta vielä enemmän heitä on äänestäjinä. Yrittäjäjärjestö tarjoaa kaikille kuntavaaliehdokkaille mahdollisuuden kertoa yrittäjä-äänestäjille ja muille yrittäjyyttä tärkeänä pitäville äänestäjilleen omista ajatuksistaan antamalla yrittäjyyslupauksen.

Yrittäjyyslupaus on lupaus rakentaa yritysystävällisiä kuntia. Sen tekemällä ehdokas voi kertoa äänestäjille, että on valtuutettuna valmis tekemään töitä yritysten, yrittäjien ja työpaikkojen puolesta.

Suomen Yrittäjien jäsenyrittäjäehdokkaisiin voi tutustua täällä.