11.9.2017 klo 14:51
Uutinen

Ensin investoitiin, nyt työllistetään

Pk-yritysbarometrin tulokset osoittavat, että hämäläisyrityksissä on tällä hetkellä tarvetta uusille työntekijöille.

Kasvuodotukset olivat tänään julkistetun Pk-yritysbarometrin mukaan maltillisempia kuin odotettiin. Suhdannenäkymät ovat kuitenkin mukavasti plussan puolella sekä Hämeenlinnan että Riihimäen seuduilla. Hämeenlinnassa suhdeluku on peräti 42 ja Hyvinkää-Riihimäen seudulla 31, kun koko maan luku on 31.

– Hämeenlinnan seudulla lukema oli viime vuonna 29 ja edellisenä 24, joten luku on todella positiivinen, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka.

Kanta-Hämeen saldolukemaa vetää alaspäin Forssan seudun odotukset. Saldoluku on Forssan seudulla vain 4, kun se vielä keväällä oli 38 ja vuosi sitten 13. Forssan seudulla saldoluvun osatekijät näyttävät lähes kautta linjan miinusta, joten ilman Forssan lukuja Hämeenlinnan ja Riihimäen seutujen saldoluvut olisivat lähestulkoon koko maan tasoa.

– Riihimäen seudun luvuissa on mukana Hyvinkään yritysten vastaukset, joita ei taas Kanta-Hämeen saldoluvussa näytetä, muistutti Haukka.

Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla ei investointihalukkuutta näy, mikä Haukan mukaan johtuu siitä, että investoinnit on jo tehty.

– Kasvunäkymät ovat varovaisia, mutta työvoiman lisäämiselle on tarvetta. Kun katsotaan yritysten tekemiä toimenpiteitä, kummallakin seudulla on investoitu erityisesti koneisiin ja laitteisiin. Toisin sanoen, investoinnit on nyt tehty, eikä niihin ole tulevan vuoden aikana tarvetta. Sen sijaan tarvetta on henkilöstölle, Haukka analysoi.

Hämeenlinnan seudulla myös kannattavuusodotus on reippaasti plussan puolella. Koko maan saldoluku kannattavuusodotuksista on 25, kun Hämeenlinnan seudulla luku on 37.

Pk-yritysbarometrin valtakunnalliset ja alueelliset raportit löydät täältä >>

SM, toimitus@hameenyrityssanomat.fi