18.5.2018 klo 11:18
Uutinen

Ensituntumat OnePlus 6:sta: Vanhat vahvuudet tallella, pari uutta jippoa

OnePlus 6:n parasta antia ovat prosessoriteho, nopea lataus ja hidastusvideo-ominaisuus.

Keskiviikkona kansainvälisesti esitelty OnePlus 6 tulee Suomessa myyntiin 22. toukokuuta. Suomessa aikaisemmat mallit ovat menneet hyvin kaupaksi. Tällä kertaa puhelin tulee myyntiin myös Telian verkostossa, kun aikaisemmin sitä on myynyt Suomessa ainoastaan Elisa.

Kokonaan lasista valmistettu OnePlus 6 noudattelee kilpailijoiden viitoittamaan tietä. Yksi tämän hetken trendeistä on näytön laajentaminen lähelle puhelimen reunoja, jolloin laitteen etupuolelle ei enää mahdu fyysisiä painikkeita. Etukamera joudutaan tällöin piilottamaan ”näyttöloven” taakse. Lovi peittää osan näytöstä mutta toisaalta puhelimen kokoa ei tarvitse juurikaan suurentaa vaikka näytön tuumakoko kasvaa.

Kaikkia lovi ei miellytä. OnePlus julkaisee myöhemmin päivityksen, joka tuo mukanaan mahdollisuuden loven piilottamiseen muuttamalla näytön yläreunan tilapalkin mustaksi.

Kuutosmallin näytön koko on 6,28 tuumaa. Puhelimen koko ei ole häiritsevän iso, mutta yhden käden käyttö on lähes mahdotonta.

OnePlus 6 noudattelee edeltäjiensä linjaa prosessoritehossa. Uutuusmallissa on yksi markkinoiden tehokkaimmista prosessoreista, Qualcomm Snapdragon 845. Vaikka puhelimen suorituskyky on kasvanut 30 prosentilla, virtaa kuluu 10 prosenttia aikaisempaa vähemmän.

Suoritintehosta on hyötyä etenkin viihdekäytössä. OnePlus 6:ssa on uusittu pelitila, jonka päälle kytkemisen jälkeen puhelin keskittää mahdollisimman paljon prosessoritehoa pelin pyörittämiseen.

Oma osuutensa tehon lisäämisessä on myös muistin määrällä. Kuutosversiossa keskusmuistia on kahdeksan gigatavua, mikä edustaa markkinoiden kärkeä.

Ulkoisesti ei yllätyksiä

Ulkoisesti OnePlus ei tarjoa mitään uutta. Tarjolla on kaksi eri sävyistä mustaa ja valkoinen erikoisväri. Puhelimen muotokieli ei herätä suuria tunteita. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu takakameranlinssin alle. Lisäksi laite tukee kasvontunnistusta.

Kädessä puhelimen takakuori tuntuu turhankin liukkaalta. Pelkona on jatkuvasti puhelimen lipsahtaminen lattialle. Onneksi laitteelle on saatavissa suojakuoria.

Lasinen takakuori herättää huolta puhelimen rikkoutumisesta. Kilpailijat ovat perustelleet lasin käyttöä langattomalla latauksella, jota OnePlus 6 ei tue. Näin ollen lasin käytölle ei olisi yhtä suurta perustetta.

Kamerassa mielenkiintoinen hidastusominaisuus

Uuden OnePlussan takaa löytyy kaksi kameraa, 16 megapikselin pääkamera ja 20 megapikselin kakkoskamera. Pääkamerassa on nyt myös optinen kuvanvakaaja, jota käyttäjät ovat selvästi toivoneet.

Taka- ja etukameran ominaisuuksiin lukeutuu muotokuvamoodi, joka hyödyntää tekoälyä syväterävyystehosteissa.

Kilpailijoista OnePlus 6 eroaa peräti minuutin hidastusvideotallennuksella 480 kuvan minuuttivauhdilla ja 720p-tarkkuudella. Monen kilpailijan laitteissa hidastuskuvaa voi tallentaa selvästi lyhyemmän ajan.

Hyvä kilpailuvaltti on myös pikalataus, josta OnePlus on saanut kehuja aikaisemminkin. Puolen tunnin latauksella valmistaja lupaa riittävästi virtaa päivän käyttöön.

Valmistaja on säilyttänyt puhelimessaan 3,5 millimetrin kuulokeliitännän.

OnePlus 6 on tulee saataville kolmella eri tallennusvaihtoehdolla: 64 GB, 128 GB ja 256 GB. Ne tulevat myyntiin 22.5. alkaen 519 eurolla.

Teksti ja kuva: Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi