9.5.2018 klo 11:16
Uutinen

Erinomaisella kuuluvuudella itseään mainostaneen Certum-puhelimen joukkorahoituksesta tuli fiasko

Oululaisen Certum Phonen joukkorahoituskampanja oli esimerkki siitä, että joukkorahoitus ei ole raha-automaatti.

Oululainen Zero Reception kehittää Certum Phone -älypuhelinta, jonka yritys kertoo eroavan kilpailijoistaan selvästi paremmalla kuuluvuudella. Yrittäjäsanomat on aikaisemmin kertonut puhelimesta.

Yhtiön mukaan kuuluvuuden olisi pitänyt olla yli neljä kertaa parempi kuin tämän hetken älypuhelinmarkkinoiden johtavien valmistajien puhelimissa.

Zero Reception yritti kerätä puhelimen kehittämiseen rahoitusta Indiegogo-joukkorahoituskampanjalla. Äskettäin päättynyt kampanja kuitenkin epäonnistui pahoin, sillä älypuhelimen keräsi reilun kuukauden aikana ainoastaan kahdeksan tukijaa. Indiegogossa puhelimesta tehtyjen tilausten kokonaismäärä jäi alle 4000 dollariin. Tavoite oli reilusti suurempi, viisi miljoonaa dollaria.

Heikko tulos voi kertoa siitä, ettei älypuhelin ainakaan tällä hetkellä oli järin kiinnostava kuluttajien mielestä.

Uusi versio kehitteillä

Alkuperäisen puhelimen kehitystyö on nyt haudattu ja Zero Reception on kertonut keskittyvänsä seuraavan sukupolven älypuhelinmalliin.

Suunnitelmat ovat siis edelleen voimassa. Certum Phone esiteltiin suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa helmikuussa Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa.

Seuraavan sukupolven mallin odotetaan erottuvan kilpailijoista paitsi kuuluvuudellaan, myös tietoturvaominaisuuksilla. Yksi puhelimen yhteistyökumppaneista on niin tietoturvayhtiö F-Secure.

Mobiili kertoo, että Zero Receptionilta odotetaan edelleen puhelinta markkinoille ensi vuoden aikana.

Kuva: Zero Reception

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi