2.11.2020 klo 14:11
Uutinen

Essi Määttä aloitti Keski-Suomen Yrittäjien hyvinvointiasiantuntijana 2.11.2020

Määttä tulee työskentelemään ESR-rahoitteisessa Hyvinvointikartta-hankkeessa, jonka tavoitteena on vahvistaa Keski-Suomen mikro- ja pk-yritysten hyvinvointia, hyvinvoinnin osaamista ja johtamista sekä työkykyjohtamista.

Hankkeessa kehitetään hyvinvointia sekä tutkimustuloksiin perustuvia ja yrittäjän arkeen sopivia hyvinvointia tukevia ja edistäviä toimintamalleja. Lisäksi tavoitteena on innostaa ja valmentaa yrittäjiä huomioimaan hyvinvointi arjen tekoina ja ottamaan oppia yrittäjäkollegojen hyvistä käytännöistä. Hanke auttaa yrittäjiä löytämään paremmin alueen hyvinvointia edistävät palvelut ja parantamaan johtamisosaamista sekä jaksamista yrityksissä. Projekti kestää 30.9.2022 saakka.

Hyvinvointiasiantuntijana Määttä tulee tekemään yrittäjille mm. hyvinvointikartoitusta, neuvontaa sekä järjestämään erilaisia tilaisuuksia ja webinaareja.

Määttä omaa vahvan taustan hyvinvointialalta, jossa hän on toiminut 14 vuotta yrittäjänä. Koulutukseltaan hän on sosionomi. Lisäksi hän on kouluttautunut lähihoitajaksi, suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon sekä yritysjohtajan erikoisammattitutkinnon.

– Olen erittäin innostunut uudesta työstäni ja odotan innolla alkavaa yhteistyötä kaikkien eri tahojen kanssa. Yrittäjien hyvinvointi on lähellä sydäntäni, tälle hankkeelle ja sen teemoille on tässä ajassa paljon kysyntää, Määttä toteaa.

Pienessä yrityksessä yrittäjän henkilökohtaiset valinnat linkittyvät suoraan työhön ja toisaalta työ myös henkilökohtaiseen elämään. Yksinyrittäjien kohdalla erityisesti palveluyrityksissä ydinliiketoimintaa tehdään suoraan yrittäjän persoonalla, jolloin oma hyvinvointi käytännössä määrittää liiketoiminnan ja menestymisen edellytykset. Yrittäjiä Määttä kehoittaakin lähtemään rohkeasti mukaan hankkeeseen.

– Tule mukaan! Kaikki lähtee siitä, että sinä voit hyvin, olet tehokkaampi, jaksat työssäsi paremmin ja saat virtaa itsellesi. Nyt on hyvä mahdollisuus laittaa oma hyvinvointisi ykkösasiaksi.

Hyvinvointikartta-hanke toteutetaan tiiviinä yhteishankkeena Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Keski-Suomen Yrittäjien ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Hankkeeseen osallistuminen on yrittäjille maksutonta ja toimenpiteiden laajuuden vuoksi mukaan mahtuu satoja yrittäjiä. Hanke tulee käynnistymään yrittäjille järjestettävillä hyvinvointitreffeillä ja työnohjauksilla loppuvuoden aikana. Tapahtumista ja työnohjauksista tullaan ilmoittamaan Keski-Suomen Yrittäjien sivuilla sekä hankkeen eri kanavissa.