16.5.2018 klo 15:30
Uutinen

Etätyö lisääntyy, tapaamiset jäämässä historiaan: Nyt halutaan chattailla

Microsoftin selvityksen perusteella live-tapaamisia ei enää suosita entiseen tapaan vaan yhteydenpito halutaan hoitaa chat-viestittelyllä.

Microsoft selvitti alkuvuodesta, miten esimerkiksi työntekijän sukupuoli ja ikä muokkaavat yhteistyömieltymyksiä ja mitkä teknologiat helpottavat eniten etätyöntekijän arkea. Selvitys toteutettiin kyselytutkimuksena yli 14 000 työntekijälle seitsemässä eri maassa.

Monessa yrityksessä palaverit, puhelut ja sähköposteihin vastaaminen vie jopa 80 prosenttia työntekijöiden työajasta. Samaan aikaan etätyöskentelyn suosio kasvaa. Yhdysvalloissa on arvioitu, että maan työntekijöistä enemmistö toimii freelancereina vuoteen 2027 mennessä.

Microsoftin tekemän selvityksen mukaan 61 prosenttia työntekijöistä pitää enemmän lyhyestä ja ytimekkäästä viestinnästä. Kaikissa selvityksen ikäryhmissä suosituimpia viestintämuotoja olivat henkilökohtaiset tapaamiset, sähköpostit ja chat.

Keski-ikäiset ja tätä vanhemmat työntekijät arvostivat enemmän tapaamisia kasvokkain, kun parikymppiset työntekijät kokevat chatit yhtä mielekkäinä. Etätyöntekijöiden mielestä videokokoukset esimerkiksi jaetulla näytöllä ja puhelut ovat huomattavasti tärkeämpiä yhteistyön välineitä. Työnantajan tiloissa työskentelevät vastaajat sen sijaan arvostivat näitä vähemmän.

– Jos uudet digitaaliset työkalut tuodaan työpaikalle ilman johdon tukea ja työntekijöiden koulutusta tai kannustusta niiden käyttöön, niiden hyödyt jäävät vähäisiksi, Microsoftin Marketing & Operations -yksikön johtaja Andreas Korczak toteaa yhtiön tiedotteessa.

Kuva: iStockPhoto

Yrittäjäsanomat

toimitus (at) yrittajat.fi