26.4.2022 klo 09:23
Uutinen

Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä on korusuunnittelija Sanni Poutanen

Tänä vuonna Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajaksi valikoitui Sanni Poutanen, Never Too Lake -korumerkin perustaja. Sannin suunnittelemia koruja on ollut esillä Voguessa, Vanity Fairissa sekä House & Garden -lehdessä. 

Palkintolautakunta perusteli voittajaa seuraavasti: ”Sanni Poutasen suunnittelemat korut ovat nousseet tunnetuksi ympäri maailman, ja ne ovatkin päässeet esille Suomen lisäksi kansainvälisisissä isoissa aikakausilehdissä. Jokaisella suunnittelijalla on oma tyylinsä, mutta Sannin imemä inspiraatio Saimaasta, luonnosta ja lapsuudenkodin kukkamerestä luo vastustamattomia koruja kaikille uniikin, tarinallisen ja kestävän estetiikan ystäville. Yritystä on rakennettu harkiten, liiketoiminta on kannattavaa ja kasvua on säädelty perheen ehdoilla. Sanni on onnistuneesti yhdistänyt yrittäjyyden ja vanhemmuuden.”

Never Too Lake on syntynyt Saimaan rannalla ja alkuun Sanni tekikin kaiken itse. Kasvun esteenä oli alussa se, että kysyntä ylitti tarjonnan, mutta nyt valtaosan toistuvasta korujen teosta hoitavat valikoidut alihankkijat. Aikaa jää nyt paremmin suunnitteluun, uusien tuoteryhmien kehittämiseen sekä jälleenmyyntiverkoston kasvattamiseen. Sannin luovuudesta on syntynyt vahva brändi ja korun kantaja voikin kokea korujen kautta yhteyttä suomalaiseen rauhaan ja sielunmaisemaan. 

– Tuntuu todella hienolta saada tällainen tunnustus omasta yrittäjyydestä, jota toteutan täydestä sydämestäni. Saan luonnosta niin paljon inspiraatiota ja haluankin olla mukana tekemässä konkreettisesti hyvää ympäristömme hyväksi. Käytän palkintosumman suunnittelemaani hyväntekeväisyysmallistoon, joka lanseerataan pian. Myydyistä tuotteista lahjoitetaan jokin tietty summa ennalta määriteltyyn kohteeseen, joka liittyy jollain tavalla ympäristömme suojeluun, iloitsee Sanni Poutanen.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Tommi Matikainen, Satu ViiruRiikka Mehiläinen ja Pasi Toropainen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Business Millista. Lautakunnan sihteerinä toimi Marko Hanhisuanto Etelä-Karjalan Yrittäjistä. 

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin nuorille yrittäjille suunnattu kilpailu. Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, johon osallistuvat aluetason voittajat sekä toimialajärjestöjen esittämät ehdokkaat. Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsee alueellisen voittajan 1 500 euron palkinnolla. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Valtakunnallisilla Yrittäjäpäivillä Tampereella 22.10.2022.

Lisätietoja:

Marko Hanhisuanto, toimitusjohtaja, 050 440 8868
Pari Toropainen, järjestöpäällikkö, 050 495 6888
Etelä-Karjalan Yrittäjät ry