16.2.2019 klo 21:00
Uutinen

Etelä-Karjalan Yrittäjät palkitsi yrittäjiä ja juhli Rauhassa

Etelä-Karjalan Yrittäjien vuotuinen maakuntajuhla huipentui lauantai-iltana Holiday Club Saimaalla yrittäjäpalkintojen jakoon.

Yrittäjät palkitsevat vuosittain maakunnan vuoden yrittäjän maakuntajuhlassaan Yrittäjä-patsaalla. Etelä-Karjalan vuoden yrittäjä 2018 palkinnon saivat Mikko ja Marko Kilpiä Kuljetus Kilpiä Oy:stä. Juhlassa palkittiin myös vuoden nuorena yrittäjänä Arttu Muukkonen. Lisäksi Etelä-Karjalan Yrittäjät lanseerasi uuden Yrittäjäystävällisin kunta -kilpailun, jonka voitti Lappeenrannan kaupunki.

Maakunnan vuoden yrittäjä palkitut ovat Mikko ja Marko Kilpiä, Kuljetus Kilpiä Oy

Etelä-Karjalan Yrittäjät on valinnut vuoden yrittäjäksi maakunnasta Mikko ja Marko Kilpiän Kuljetus Kilpiä Oy:stä Lappeenrannasta. Palkintolautakunta nosti Kilpiät voittajaksi hakemusten joukosta sen päämäärätietoisen kehityksen ja kasvun ansiosta.

Kuljetus Kilpiä on jo 90-vuotias yritys kolmannessa sukupolvessa. Nykyinen osakeyhtiö perustettiin 1995 ja koko konsernissa on mukana useita yhtiötä. Yritys on kasvanut hallitusti ja yritysostoinkin on edetty erittäin menestyväksi yritykseksi. Laadukkaan palvelun takaa 80 työtekijää, tinkimätön ammattitaito ja monipuolinen kalusto. Yritys tarjoaa asiakaslähtöisiä kuljetuspalveluita valtakunnallisesti sekä Venäjälle. Yrityksen menestys on tuloksellisesti erittäin kovaa tasoa. Veljesten Marko ja Mikko Kilpiän johtaman yrityksen keltainen kalusto on kaikille tuttua maakunnan teillä.

Etelä-Karjalan vuoden nuori yrittäjä on Arttu Muukkonen

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu. Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, johon osallistuvat aluetason voittajat sekä toimialajärjestöjen esittämät ehdokkaat. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien vuosittaisessa Get Together -päätapahtumassa toukokuussa.

Tänä vuonna Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajaksi valikoitui Arttu Muukkonen (mm. Tuotantoyhtiö Muukkonen Oy, Lappeenranta). Palkintolautakunta perusteli voittajaa mm. seuraavasti: ”Nuoresta iästään huolimatta Arttu on oikea moniyrittäjä erilaisissa toimintaympäristöissä. Arttu on antanut paljon positiivista näkyvyyttä Lappeenrannalle ja on esimerkki yrittäjästä, joka on innovatiivinen ja uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia juttuja.

Tuotantoyhtiö Muukkonen tunnetaan muun muassa Euroopan suurimmasta vapaalaskutapahtumasta. Hito hyvä -tuotteet tuovat hyvin esille Lappeenrantaa, sillä kukapa ei tuntisi Pantteriboksereita tai Norppa-juomia. Lehmus Roastery valmistaa vähän lesompaa kahvia niin kahvifiilistelijälle kuin ihan tavalliselle kahvinjuojalle ja se on valittu Suomen parhaaksi paahtimoksi sekä Satamatie 6 parhaaksi kahvilaksi.”

Arttu Muukkonen tulee lahjoittamaan saamansa palkintorahat eteenpäin. Artun mukaan 1500 euroa menee hyvään tarkoitukseen Suomen Luonnonsuojeluliitolle saimaannorppien suojelutyöhön. Lahjoituksista lisätietoa Arttu Muukkoselta (050 413 9629)

Yrittäjäystävällisin kunta palkittiin ensi kertaa – Lappeenrantaan voitto

Etelä-Karjalan Yrittäjät palkitsee ensi kertaa maakunnan yrittäjäystävällisimmän kunnan. Kilpailuun osallistui kuusi yhdeksästä kunnasta ja nyt voiton vei Lappeenrannan kaupunki. Yrittäjät aloittavat nyt uuden perinteen ja palkitsee Etelä-Karjalan yritysystävällisimmän kunnan Etelä-Karjalan liiton lahjoittamalla kiertopalkinnolla, joka tulee koristamaan palkittavan kunnan tiloja toivottavasti parhaalla paikalla.

Vuosittaisesta kyselyyn vastaamisesta ja kilpailuun osallistumisesta on tarkoitus syntyä konkreettinen työkalu kunnan ja sen alueella toimivien yrittäjäyhdistysten vuoropuhelulle ja yhteistyölle. Tämä malli ohjaa kunnan ja yrittäjien välistä keskustelua oikeaan suuntaan siten, että kriittiset asiat yrittäjyyden toimintaympäristön kehittämiseksi tulee konkreettisesti käytyä läpi ja vietyä asioita sen jälkeen käytäntöön. Toimintamalli tuo tekemiseen ryhtiä ja auttaa tekijöitä keskittymään strategisesti oikeisiin toimenpiteisiin.

Tämän ensimmäisen kilpailun kriteerit ja pisteytys pohdittiin yrityspalvelujen ja kunnan elinkeinopolitiikan perusasioiden pohjalta. Pisteytyksen ja kysymysten painotusta tullaan muuttamaan vuosittain ajankohtaisten teemojen mukaisesti.

Valitsijaraati kiittää voittajaa siitä, että kilpailuhakemuksen täyttöön osallistui kaupungin virkajohtoa ja yrittäjiä runsaasti. Lappeenrannassa kiinnitetään yhä enemmän huomiota yritysvaikutuksiin ja ne on otettu eri toimialoilla entistä paremmin käyttöön. Uusi kuntastrategia huomioi yritykset monin tavoin ja muun muassa hankintojen sekä kilpailutusten kehittäminen on ottanut suuria harppauksia. Palveluseteleitä on otettu jo useammalla toimialalla käyttöön ja lupakäsittelyissä on yhä sujuvampaa toimintaa. Yrityshautomo (Business Mill), kaupunginjohtajan aamukahvit ja muut toimet tuovat konkretiaa arkeen. Tiivis yhteistyö yrittäjäjärjestöjen kanssa tuo selkeästi tuloksia.

Palkintolautakunta

Palkintolautakuntaan kuuluivat Minna Kokki ja Sanna Lötjönen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Business Millista ja Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Lautakunnan sihteerinä toimi Jami Holtari. Yrittäjäystävällisimmän kunnan valintaan osallistui maakuntajohtaja Matti Viialainen yhdessä Kokin ja Holtarin kanssa.

Lisätietoja:

Jami Holtari, toimitusjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 0400 551 435, jami.holtari@yrittäjät.fi
Minna Kokki, puheenjohtaja, Etelä-Karjalan Yrittäjät, 050 352 1730, minna.kokki@tilikeskus.fi