15.1.2020 klo 12:51
Uutinen

Etelä-Karjalasta ehdolla peräti neljä yrittäjäyhdistystä vuoden parhaaksi

Suomen Yrittäjät palkitsee vuosittain parhaita yrittäjäyhdistyksiä kahdeksassa eri kategoriassa. Finaaliin valitaan viisi parasta yhdistystä joka kategoriasta. Parhaat palkitaan Vaikuttajafoorumissa Helsingissä 9.–10.2.2020.

Parhaat paikallisyhdistykset palkitaan jäsenmäärän mukaan neljässä sarjassa: alle 100 jäsenyritystä, 100–199 jäsenyritystä, 200–500 jäsenyritystä sekä yli 500 jäsenyritystä. Lisäksi palkitaan Vuoden toimialajärjestö, Vuoden vaikuttaja, Vuoden tekijä, Vuoden viestijä.

Imatra ehdolla kahdessa eri kategoriassa

Imatran Seudun Yrittäjät on ehdolla kategoriassa 200-500 jäsentä sekä Vuoden viestijä -kategoriassa. Imatran Seudun Yrittäjät toimii kahden kunnan alueella, Imatran kaupungin ja Rautjärven kunnan. Yhdistyksen toiminta on erittäin monipuolista, palvellen jäseniä sekä kaupungissa että maaseudulla. Hallituksessa toimii motivoituneita tekijöitä, joilla jokaisella on tärkeä rooli toiminnassa. Kaupunginjohtajan aamukahvilaisuudet ovat muodostuneet jo traditioksi ja muita tapahtumia järjestetään paljon, esimerkkeinä uusien jäsenten tilaisuudet sekä Y-klubi-illat. Imatran Seudun Yrittäjät toimii suoraan virkamiesten ja luottamushenkilöiden kanssa, kaupunginjohtajan aamukahvitilaisuudet ovat myös hyvä esimerkki toimivasta ja suorasta kanavasta yrittäjien ja kuntien välillä. Yhdistyksellä on monipuoliset viestintäkanavat jäsenilleen ja myös ulkoinen viestintä on otettu haltuun.

1-99 jäsenen kategoriassa on ehdolla Parikkalan Yrittäjät. Yhdistyksen toiminta on erittäin aktiivista ja monipuolista ja hallituksen jäsenten kesken on positiivinen henki. Tämä välittyy myös jäsenille, sillä yhdistyksen jäsenet osallistuvat innolla koulutuksiin ja vapaamuotoisiin tapahtumiin. Yhdistys on saanut toimivan yhteyden kunnan päättäjiin ja kunta onkin perustanut erillisen elinkeinoryhmän, jossa yhdistyksellä on edustus. Ryhmä on ollut rakentamassa kunnan tuoretta elinkeino-ohjelmaa kaudelle 2019-2025.

Ruokolahden Yrittäjät on ehdolla 100-199 jäsenen kategoriassa. Yhdistyksen toiminta on erinomaista joka tasolla ja toiminnassa on aktiivisesti mukana myös sekä nuoret että seniorit. Yhdistys järjestää paljon erilaisia tapahtumia ja esimerkiksi koulutuksellisiin tilaisuuksiin on osallistunut jo satoja yrittäjiä. Yhdistys on hyödyntänyt ESR-rahoitusta koulutusten järjestämiseksi. Myös Ruokolahden Yrittäjillä toimii yhteistyö kunnan kanssa ja kunnanjohtaja onkin ottanut yrittäjien asiat fokukseen luvannut tukensa yrittäjäyhdistyksen hankkeisiin.

Etelä-Karjalan jäsenmäärältään suurin yrittäjäyhdistys Lappeenrannan Yrittäjät on ehdolla yli 500 jäsenen kategoriassa. Lappeenrannan Yrittäjien kalenterissa viime vuosi oli 150, juhlavuosi siis. Yhdistyksen toiminnan taso ja vaikuttavuus on kasvanut merkittävästi viime vuodet. Järjestötoiminta on viritetty hyvälle tasolle, hallitus on proaktiivinen ja jäsenet voivat nauttia hyvistä palveluista ja tapahtumien kirjosta. Nuorten aktivoituminen toiminnassa on piristänyt yhdistystä, tämän lisäksi koko jäsenistö on aktiivista ja useimmissa tapahtumissa on ollut osallistujia reilusti toista sataa. Yrittäjien golf-kisasta on muodostunut uusi perinne kevätristeilyn, laskiaisrokan ja yrittäjäjuhlien lisäksi. Lappeenrannan Yrittäjien käynnistämä Menestyksen portaat -hanke sai aikaan valtavan nosteen Lappeenrannassa ja laajentui pian koko maakuntaan yhdistäen kaupungit, kunnat, maakuntaliiton, oppilaitokset ja muut toimijat. Hankkeesta tuli Uusinajattelijoiden Etelä-Karjala ja siirtyi Etelä-Karjalan Yrittäjien haltuun. Tämä ei olisi onnistunut ilman innostuneita yrittäjiä, jotka määrätietoisesti haastoivat julkiset toimijat etsimään yhteistä tavoitetta, menestyvää Etelä-Karjalaa.

– Eteläkarjalaisissa yrittäjäyhdistyksissä on tekemisen meininkiä! Yhdistykset ovat onnistuneet innostamaan jäseniään aktiivisiksi vaikuttajiksi ja yhteistyö kuntien kanssa kantaa hedelmää, iloitsee toimitusjohtaja Jami Holtari Etelä-Karjalan Yrittäjistä.

– Nämä neljä onnistujaa ovat loistavia esimerkkejä, mutta koko maakunnan yrittäjäyhdistystoiminta on kovaa luokkaa joka kunnassa, Holtari jatkaa.

Ole osa tarinaa

Etelä-Karjalan Yrittäjät on Etelä-Karjalassa toimiva Suomen Yrittäjien aluejärjestö, kotipaikkanaan Lappeenrannan kaupunki. Toimialueella on 11 paikallisyhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on noin 1800. Jäsenilleen yrittäjäjärjestö tarjoaa vaikutuskanavan kunnalliseen, alueelliseen ja valtakunnalliseen päätöksentekoon ja vaikuttamiseen. Tämän lisäksi yrittäjäjäsenten käytössä ovat monipuoliset jäsenpalvelut.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Jami Holtari, Etelä-Karjalan Yrittäjät, p. 0400 551435
puheenjohtaja Markus Sainio, Imatran Seudun Yrittäjät, p. 050 532 8142
puheenjohtaja Terhi Torikka, Parikkalan Yrittäjät, p. 050 572 3670
puheenjohtaja, Juhani Turpeinen, Ruokolahden Yrittäjät, p. 0400 746 560
puheenjohtaja Caro Pohjola, Lappeenrannan Yrittäjät, p. 045 7873 5582
Lisää tietoa kilpailusta ja kaikista finalisteista www.yrittajat.fi/vuoden_parhaat