Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai. Kuva: Markus Sommers
7.2.2020 klo 10:12
Uutinen

Etsinnässä on jälleen Vuoden Nuori Yrittäjä – Viime vuonna ehdokkaita ilmoitettiin yli 400

Kilpailuun ehdotettavan nuorten yrittäjien on oltava korkeintaan 36-vuotiaita. Yrityksen on pitänyt toimia vähintään kolme vuotta. Yrittäjä voi olla myös yrityksen jatkaja.

Suomen Yrittäjät etsii jälleen uutta Vuoden nuorta yrittäjää valtakunnallisella kilpailulla. Kuka tahansa voi ilmoittaa palkitsemisen arvoisen nuoren yrittäjän mukaan Vuoden nuori yrittäjä 2020 -kilpailuun 14.2.2020 mennessä.

– Haemme kilpailuun yrittäjiä, jotka ovat olleet menestyneitä ja innovatiivisia omalla toimialallaan sekä osoittaneet poikkeuksellisen yrittäjämäistä asennetta. Kilpailun kautta haluamme näyttää, että nuorissa on voimaa ja jakaa positiivisia yrittäjätarinoita erityisesti nuoremmalle sukupolvelle, verkostopäällikkö Aicha Manai kertoo.

Kilpailua on järjestetty vuodesta 1998. Aikaisemmin ehdokkaat kilpailuun valitsivat aluejärjestöt. Viimeiset neljä vuotta kuka tahansa on voinut ilmoittaa ehdokkaita mukaan kilpailuun. Ilmiannot välitetään ehdokkaan oman alueen yrittäjäyhdistykselle, joka ottaa sen huomioon virallisessa ehdokasasettelussa. Viime vuonna ilmiantoja tuli lähes 400 eri puolilta Suomea.

Tällä kertaa ilmiannot on toimitettava ystävänpäivään 14.2.2020 mennessä.

Nuori yrittäjä on korkeintaan 36-vuotias

Kilpailuun ehdotettavan nuorten yrittäjien on oltava korkeintaan 36-vuotiaita. Yrityksen on pitänyt toimia vähintään kolme vuotta. Yrittäjä voi olla myös yrityksen jatkaja.

Mikäli yrityksessä on useampi osakas, vähintään 50 prosenttia osakkeista tulee olla alle 36-vuotiaan omistuksessa. Yrityksellä on oltava jatkuvan menestymisen edellytykset ja talous kunnossa.

Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan Suomen Yrittäjien aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun.

Loppukilpailun finalisteiksi valitaan viisi parasta ehdokasta. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien Get Together -tapahtumassa Rantasalmen Järvisydämessä 15.5.–16.5.2020.

Ehdokkaita kaikilta toimialoilta

Hallitseva Vuoden nuori yrittäjä 2019 on konttiravintolayrittäjä Mortonin Jarna Kaplas Savosta. Toiseksi kilpailussa ylsi kahvipaahtimo Lehmus Roasterya vetävä Arttu Muukkonen Etelä-Karjalasta ja kolmanneksi keskisuomalainen Trustmary Groupin Johannes Karjula, jonka yritys auttaa parantamaan asiakaskokemusta.

Ilmiantajien kesken arvotaan pääsyliput Get Together -tapahtumaan.

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu >>