11.6.2018 klo 13:03
Uutinen

Etsitkö edullista työpuhelinta? Tässä kaksi vaihtoehtoa alle 150 euron hintaluokasta

Jos olet harkitsemassa älypuhelimen ostamista ja budjetti on asetettu 150 euroon, tässä kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa.

Huawei on sen sijaan tuonut Suomessa myyntiin uuden Y5 2018 -älypuhelinmallin. Laitteen suositushinta on 129 euroa.

Puhelimessa on 5,45-tuumainen näyttö ja 13 megapikselin takakamera. Etukamerassa megapikseleitä on viisi.

Puhelimessa on 16 gigatavun tallennusmuisti, jota voi laajentaa muistikortilla. Työkäyttöä helpottaa se, että laitteeseen saa kaksi SIM-korttia, joista toisen voi pyhittää esimerkiksi työliittymälle. Käyttöjärjestelmänä on uusin Android-versio.

Hieman yllättäen laitteessa ei ole lainkaan sormenjälkitunnistinta. Sen sijaan puhelimen näyttölukitus avataan kasvontunnistusteknologialla.

Vaihtoehtona Nokia 5

Alle 150 euron hintaluokassa on valinnan varaa kohtuullisen usealta merkiltä. Yksi vaihtoehdoista on HMD Globalin Nokia 5, jolle esiteltiin vastikään seuraaja. Uusi versio tulee kuitenkin myyntiin vasta kesän jälkeen.

Nykyisen Nokia 5:n saa itselleen noin 150 euron hinnalla. Alumiinirunkoisen puhelimen näytön koko on 5,2 tuumaa. Takakamerassa megapikseleitä on saman verran kuin Huawein Y5:ssä. Muutoinkin tekniset ominaisuudet ovat verrattain samat kuin Huaweissa. Nokia 5:ssä tallennustilaa on 16 gigatavua ja myös siinä on kaksi SIM-korttipaikkaa.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi