CCCE tarjoaa ilmaista apua energiatehokkuuden parantamiseksi.
8.8.2022 klo 15:28
Uutinen

EU:n avustusohjelma tarjoaa pk-yrityksille ilmaista tukea energiatehokkuuden parantamiseksi – Hakuaika päättyy elokuun lopussa

Yritysten ja yritysryhmien lisäksi tukea voivat hakea myös paikalliset ja alueelliset elinkeinoelämän toimijat, jotka voivat saada tukea "mahdollistajina".

EU tarjoaa pk-yrityksille mahdollisuuden hakea tukea toimiin, joilla ne edistävät energiatehokkuutta. Yritysten ja yritysryhmien lisäksi tukea voivat hakea myös paikalliset ja alueelliset elinkeinoelämän toimijat, jotka voivat saada tukea ”mahdollistajina”.

EU:n pilottiohjelma Covenant of Companies for Climate and Energy (CCCE) tarjoaa räätälöityä teknistä apua erityisesti pk-yrityksille. Tavoitteena on kannustaa ja tukea yrityksiä ottamaan ensimmäisiä askeleita muutoksessa puhtaampiin energiamuotoihin.

Kyseessä on käytännön avustusohjelma, josta voi saada tukea energiakatselmukseen, tarpeisiinsa soveltuvien teknologioiden arviointiin ja jopa investointitukea, mukaan lukien osallistujien liittämisen tuki- ja rahoitusmekanismeihin, sekä tarvittavien toimenpiteiden tunnistamisen.

Annettava tuki on saajilleen täysin ilmaista.

– Tiedämme, että 89 prosenttia pk-yrityksistä tekevät ainakin jotain energiatehokkuuden parantamiseksi. Mutta monilla ei ole tarpeeksi osaamista viedä aikeitaan käytäntöön siinä mittakaavassa, mitä Euroopan tavoite päästöjen vähentämisen suhteen vaatii ennen vuosikymmenen loppua. Ohjelma tarjoaa osallistujille neuvoja ja apua vähentämään kustannuksia sekä tekemällä liiketaloussuunnitelmista kestävämpiä ja kilpailukykyisempiä, CCCE:n projektikoordinaattori kertoo.

Kutsu on avoin suomalaisille, puolalaisille, hollantilaisille, kroatialaisille ja italialaisille yrityksille.

Ensimmäisessä vaiheessa ohjelmaan otetaan 50 osallistujaa, joista noin 10 osallistujaa on Suomesta.

Ohjelma laajenee maantieteellisesti vuoden 2023 alusta.

Hakemuksen voi tehdä verkkolomakkeella. Hakuaika on 31.8.2022 saakka.

Toimitus
Toimitus