15.5.2019 klo 09:04
Uutinen

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys alkaa tänään – Torniolainen yrittäjä ja eurovaaliehdokas haluaa vaikuttaa yrittäjyyden EU:hun

Iso osa yrittäjyyteen vaikuttavista päätöksistä tehdään Euroopan parlamentissa. Vaaleissa ratkaistaan, millaiset kasvun ja yrittäjyyden edellytykset Eurooppaan seuraavan viiden vuoden aikana rakennetaan.

Sunnuntaina 26. toukokuuta järjestettävissä eurovaaleissa on ehdolla kymmeniä yrittäjiä. Vaalien 269 ehdokkaasta yrittäjiä on 19 prosenttia eli kaikkiaan 52. Suomen Yrittäjien jäsenyritysten yrittäjiä on ehdolla 20 henkilöä, joista yksi on torniolainen kaupan ja maahantuontialan yrittäjä Paula Aikio-Tallgren (kok.).

Aikio-Tallgren on toiminut muun muassa Tornion kaupunginvaltuutettuna, Lapin liiton valtuutettuna, Lapin Yrittäjien puheenjohtajana ja Suomen Yrittäjien hallituksen jäsenenä. Hän on koulutukseltaan eMBA.

Eurovaaliehdokas Aikio-Tallgren haluaa vaikuttaa yrittäjyyden EU:hun – lisätä elinkeinolähtöistä päätöksentekoa, kääntää katseet arktisille alueille Euroopan uusina mahdollisuuksina ja vahvistaa yhteisen unionimme kilpailukykyä.

– Olen valinnut kampanjani kärkiteemoiksi aiheita, joiden kanssa teen töitä päivittäin ja jotka natsaavat omaan taustaani ja osaamiseeni. Keskityn EU:n pohjoisten reuna-alueiden ja arktisten asioiden tulevaisuuteen, yrittäjyyteen, työvoiman liikkuvuutta kannattavaan maahanmuuttopolitiikkaan sekä ilmasto ja ympäristökysymyksiin.

Aikio-Tallgren näkee tärkeänä, että meppeinä istuisi mahdollisimman monta eri toimialoilla työhistoriansa tehnyttä ihmistä.

– Moni hyvältä kuulostava lakialoite kuulostaa lähtökohtaisesti kannatettavalta. Tilanne voi muuttua toisenlaiseksi kun sen vaikutuksia aletaan katsoa käytännön työelämään, julkisella tai yksityisellä puolella. Tässä tilanteessa yritysmaailmaa tuntevien meppien kokemus on tärkeää, sanoo Aikio-Tallgren.

Paula Aikio-Tallgren on työskennellyt yrittäjänä 25 vuotta. Lue lisää Aikio-Tallgrenin ajatuksia hänen kampanjasivuilta.

Myös Keminmaassa toimivan Pohjanranta Oy:n yrittäjä, pitkän linjan poliitikko ja valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen on eurovaaliehdokkaana. Väyrynen ajaa päätösvallan palauttamista jäsenmaille mm. alue- ja maatalouspolitiikassa päätösvaltaa tulee Väyrysen mielestä siirtää jäsenmaille ja luopua siten turhasta byrokratiasta ja rahan kierrättämisestä unionin kautta.

Väyrynen on myös sanonut, että päätösvalta omien luonnonvarojen käytöstä ja alkuperäisen luonnon suojelemisesta tulee palauttaa jäsenmaille. Lisää eurovaaliehdokas Väyrysen ajatuksia voi lukea hänen kampanjasivuiltaan.

Europarlamenttivaalit ovat tärkeät erityisesti yrittäjille. EU ohjaa laajalti yrityksiin vaikuttavaa sääntelyä. Siksi on tärkeää, että EU-vaaleissa valitaan yrittäjyyttä ymmärtäviä parlamentaarikoita. Ennakkoäänestys alkaa tänään keskiviikkona ja päättyy 21.5.

Katso kaikki Yrittäjien jäsenyrittäjäehdokkaat EU-vaaleissa 2019 >>