12.6.2020 klo 15:07
Uutinen

”Fenniassa ymmärretään yrittäjyyttä”

Vakuutusyhtiö voi olla yritykselle myös sparraaja ja apu.

Vuosikymmeniä Fennian asiakkaana ollut Turun Teräskaluste on saanut yhtiön ja sen verkoston kautta toimintaansa paljon lisäarvoa.

Turun Teräskaluste on erikoiskalusteita ja -rakenteita suunnitteleva ja valmistava yritys, jonka toimitusjohtaja Aleksi Kiviniemi kertoo vuonna 1946 perustetun yrityksen kehittäneen ja kokeneen paljon. Yritys on palvellut pitkään suomalaista vene- ja laivateollisuutta. Nykyisin sillä on mittavaa vientiä myös ulkomaille.

– Asiakkaat ovat sparraneet ja kehittäneet meitä, ja yhdessä isoisäni ja isäni kanssa luoneet meidät, vuodesta 2004 yhtiössä töissä ollut ja nykyisin toimitusjohtaja yhtiössä työskentelevä Aleksi Kiviniemi kuvaa.

Asiakkaina ja yhteistyökumppaneina ovat olleet alueen merkittävät alan toimijat, kuten Turun Veneveistämö, Wärtsilä ja vuosituhannen alusta alkaen yhä enemmän myös kansainväliset varustamot ja telakat, joita nykyisin palvellaan suoraan tai kotimaisten urakoitsijoiden ja kokonaistoimittajien kautta.

Kiviniemen mukaan 20 henkeä työllistävän Turun Teräskalusteen tärkein ohjenuora ja kilpailuvaltti on korkea laatu sekä kokonaan kotimaisen henkilöstön korkea osaamiseen ja sitoutuminen. Hän korostaa myös kommunikaation merkitystä.

– Arvostamme pitkiä asiakassuhteita ja asiakkuuksia omassa tekemisessä. Sama koskee minun näkövinkkelistäni Fenniaa. Heidän kanssaan on hyvin yksinkertaista asioida. Fennia on aina tavoitettavissa ja ihmisille on suorat numerot, jonottaa ei tarvitse, Kiviniemi kertoo.

Kysyttäessä hän mainitsee käytännön viimeaikaisena esimerkkinä ulkomaille suunnatun tuotteen erikoiskuljetuksen.

– Otamme Fennialta siihen vakuutuksen. Se on yksi soitto ja asia hoituu. Kiviniemi sanoo.

Turun Teräskaluste on saanut Fennian kumppanina toimivan RSM Finlandin kautta apua myös esimerkiksi yritysjärjestelyyn.

– Prosessi on vielä kesken, mutta jo nyt voin sanoa, että järjestely ja Fennian kautta löytynyt apu tulee vahvistamaan Turun Teräskalusteen toimintaa tulevaisuudessa, Kiviniemi sanoo.

Fennian aluejohtaja Marko Leppänen korostaa, että yhtiön tavoitteena on tehdä laajan kumppaniverkostonsa kautta töitä myös yritysten taloudellisen turvallisuuden varmistamiseksi.

– Käsite on laaja – paljon laajempi kuin pelkät vakuutukset. Yhteistyö RSM Finlandin kanssa on hyvä esimerkki siitä, miten asiakkaille luodaan uudenlaista arvoa, Fennian Leppänen toteaa.

Fennia on yksi Varsinais-Suomen Yrittäjien kaupallisista pääyhteistyökumppaneista. Turun Teräskaluste on Yrittäjien jäsen. Aleksi Kiviniemi kiittelee erityisesti asennemuutosta, joka yrittäjyyden ympärillä on saatu aikaan.

– Isot asiat tapahtuvat hitaasti, ja muutoksen aikaansaamisessa asenne- ja toimintaympäristöpuolella on Yrittäjillä iso rooli. Kun olin ala-asteella 1980-luvulla, oli vähän häpeän paikka olla yrittäjän poika. Nykyään tilanne on eri, Kiviniemi kuvaa.

Yrittäjien jäsenet saavat Fennian palveluista jäsenetuja. Katso edut täältä ja ole yhteydessä Fenniaan >>

(Kuvat: Turun Teräskaluste)