FinnLoop kokee yrittäjäjärjestön verkostoitumistapahtumat tärkeinä

FinnLoop on Helsingin Yrittäjien Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen uusi jäsen. Kysyimme FinnLoopin operatiiviselta johtajalta Teemu Sihvolalta mitä he toivovat yrittäjäjärjestöltä. Teemu kertoi, että hänen mielestään yrittäjäjärjestö on tärkeä kanava yrittäjille koskien luontevaa ja luotettavaa kanssakäymistä. Yrittäjäjärjestöltä Teemu sanoo odottavansa verkostoitumista sekä mahdollisia yhteistyöavauksia, “Koemme verkostoitumistapahtumat tärkeinä ja osallistumme niihin toimintamme puitteissa”. 

FinnLoop rakentaa Suomeen kestävämpää pakkausmarkkinaa 

Uusi jätelaki ja vireillä olevat EU-direktiivit muokkaavat suomalaista pakkausmarkkinaa merkittävästi. Tulevaisuudessa jokainen pakkausten kanssa töitä tekevä yritys vastaa siitä, että pakkaukset tulevat takaisin kiertoon.  
 
Muovipakkauksista 55 % tulee kierrättää vuoteen 2030 mennessä. Tästä tavoitteesta olemme vielä kaukana. 
 
FinnLoopin tehtävänä on luoda Suomeen täysin uusi kierrätettävyyteen ja kiertotalouteen perustuva pakkausmarkkina. Me emme keskity ainoastaan täyttämään lain asettamia minimivaatimuksia, vaan tuomme markkinoille kokonaisvaltaisemman näkemyksen ja mahdollisuudet laajempaan arviointiin materiaalien kierrätyksestä, talteenotosta ja uudelleenkäytöstä. Ei vain siksi että se on meille tärkeää, mutta myös siksi, että se on välttämätöntä. 

Antti Tiilikainen: “Me autamme tuottajia vastaamaan haasteisiin nyt” 

Uusi jätelaki muuttaa kierrätystä Suomessa nopeasti, ja sen tietää myös FinnLoopin hallituksen puheenjohtaja Antti Tiilikainen. Pitkän kansainvälisen uran ulkomailla luonut Tiilikainen lähti mukaan perustamaan FinnLoopia, koska hän haluaa edistää ja kehittää suomalaista kiertotaloutta etenkin pakkausten osalta. 
 
“Suomen uusi lainsäädäntö ja vireillä olevat uudistukset tarkoittavat merkittävää panostusta erityisesti muovipakkausten kierrätyksen kehittämiseksi. “ 

Kiertotalouden mahdollisuudet jo tänään 

FinnLoopin tavoitteena on luoda Suomeen täysin uusi kierrätettävyyteen ja kiertotalouteen perustuva pakkausmarkkina. Tätä tehtävää on toteuttamassa FinnLoopin operatiivinen johtaja Teemu Sihvola, joka näkee FinnLoopin tärkeässä roolissa Suomen kiertotalouden keskiössä.  
 
“Me tarjoamme suomalaisille yritykselle asiantuntijuutta pakkausten kierrätettävyydestä niiden koko elinkaaren ajalta.” 

Webinaari: Packaging legislations in Europe – Country focus on Finland & Germany | 11.5.2022 

Liity seuraamme kuulemaan, kuinka pakkausten lainsäädäntö muuttuu Euroopassa ja kuinka yrityksesi voi luoda uutta liiketoimintaa kierrätyksestä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Webinaarissa keskitymme pakkausten kierrätettävyyteen erityisesti Suomessa ja Saksassa. Rekisteröidy tästä webinaariin, joka on maksuton. Webinaari on englanninkielinen. 

Sijaitseeko yrityksesi Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen alueella ja haluaisit kertoa oman yrityksesi tarinan? Ota yhteyttä Helsingin Yrittäjät Lounais-Helsingin paikallisyhdistyksen tiedotus lounais_helsingin@yrittajat.fi