16.8.2017 klo 16:03
Uutinen

Forssalainen LeikkiSet on Hämeen lupaavin kasvuyritys

Hämeen Kasvu Openin voittajaksi on valittu forssalainen leikin ja liikunnan edelläkävijä, LeikkiSet Oy. Myös kunniamaininta meni Forssaan perinteikkäälle Foxa Oy:lle.

Yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Kanta-Hämeen Kasvupolun, lupaavimmaksi kasvajaksi on Kasvu Openin sparrausprosessin jälkeen valittu LeikkiSet Oy Forssasta. Kunniamaininnan sai Foxa Oy Forssasta. Yritykset etenevät valtakunnallisiin jatkosparrauksiin ja finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset Start again ja Startup -sarjoissa.

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin alan asiantuntijoiden kahden päivän sparraukseen 53 hakijasta. Tuomaristo kiinnitti valintoja tehdessään huomiota mm. liikeidean markkinapotentiaaliin ja kansainvälistysmismahdollisuuksiin, tiimiin ja uskottavuuteen sekä sitoutumiseen kasvun toteuttamiseksi.

Voittajayritys LeikkiSet Oy on vuonna 2011 perustettu leikin ja liikunnan tuotekehittäjä ja myyntiorganisaatio. Yrityksen tavoitteena on kehittää markkinoiden kestävimmät ja turvallisimmat tuotteet ulkona tapahtuvaan leikkiin ja liikuntaan.

Tuomariston mukaan kyseessä on dynaaminen, myyntihenkinen, kasvuhakuinen ja asiakaslähtöinen yritys, joka hyödyntää suomalaista raaka-ainetta skaalautuvalla liikeideallla ja innovatiivisella palveluliiketoiminnalla. LeikkiSet Oy toimii kasvualalla, tuoden perinteiselle toimialalle uuden näkökulman.

Kunniamaininnan saaja, vuonna 1991 perustettu Foxa Oy kehittää, valmistuttaa ja myy teknisiä tekstiilejä. Keskeinen tuote on työ-, sotilas- ja ulkoiluvaatekankaat. Tuomaristo kuvailee kunniamaininnan saajaa hyvin johdetuksi, vahvan markkina-aseman saavuttaneeksi yritykseksi, jolla on kasvupotentiaalia, kansainvälistymisen mahdollisuuksia ja laajat asiakassegmentit.
– Foxa Oy on perinteisen tekstiiliteollisuuden modernisoija, tuomaristo perustelee.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Terveyssisar, RaamiDaamit Oy, Naivistit Iittalassa –säätiö, Bravehair ja Zeeta Oy Hämeenlinnasta, Asemanpuiston Lääkärikeskus Forssasta, ATP Automation Ltd Oy Hattulasta, Riihimäen Ritema Oy ja SmartDOG Ky Riihimäeltä, My Line Kuntokeskus ja Samet Group Oy Janakkalasta, Mob Markkinointi Oy Hollolasta sekä Hevosopisto Oy / Hevosurheilun valmennuskeskus Ypäjältä.

Tuomaristoon kuuluvat Mervi Käki (Linnan Kehitys Oy), Juha Haukka (Hämeen Yrittäjät), Jussi Eerikäinen (Hämeen kauppakamari), Hannu-Heikki Saarinen (Forssan Yrityskehitys Oy), Juha Siitonen (Optistock Oy), Erkki Taskinen (YritysVoimala Oy) ja Rolf Nygård (Finn-Korkki Oy).

Kanta-Hämeen Kasvupolku on osa Kasvu Openia, jonka valtakunnallinen finaali, Kasvu Open Karnevaali järjestetään 25.–26.10.2017 Jyväskylässä. Finaaliin pääsee kaikkiaan 100 yritystä eri Kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 27.

Kasvu Open on pitkäjänteinen sparrausprosessi, joka auttaa suomalaisia kasvunnälkäisiä pk-yrityksiä kasvamaan yrityksen koosta tai iästä riippumatta. Vuonna 2017 yli 400 yritystä on saanut eri alojen asiantuntijoiden sparrausta maksutta. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin lokakuussa 2017, jossa 100 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.

Kasvupolun mahdollistavat Linnan Kehitys Oy, Janakkalan Teollisuusalueet Oy, Forssan Seudun Kehittämiskeskus Oy, Tammelan Kunta, Humppilan Kunta, Riihimäen tilat ja Kehitys Oy, Lopen Kunta, Hausjärven Kunta, Hämeen Yrittäjät, Hämeen Kauppakamari ja Hämeen Ammattikorkeakoulu sekä valtakunnalliset kumppanit Nordea, Finnvera, Technopolis, Varma, If, Sitra, Team Finland, Isku, Grano, Jyväs-Caravan, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Avance/Johtamiskoulutus, Jyväskylän yliopisto, Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Messut ja Keski-Suomen Liitto.
*Aava & Bang Oy on valtuutettu Kasvu Open -tapahtumien järjestäjä ja voittoa jakamattoman Kasvu Open Oy:n osakas. Muut osakkaat ovat Keski-Suomen kauppakamari, Jyväskylän kaupunki ja Kasvun Roihu Oy.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi