9.12.2020 klo 10:23
Uutinen

Forssassa yhteisöllisyys näkyy kirpputoriyrittäjien kesken

Yrittäjien toistensa välinen tukeminen, auttaminen sekä verkostoituminen ovat Forssassa arkipäivää. Ovet avattuaan 3.10.2020 on kirpputori Vorssan Likan omistaja Laura Mäntyvaara saanut kokea muiden yrittäjien ja asiakkaiden tuen.

Yritysuutiset/ Forssa/ Katri Ahonen

Valmistuttuaan sosionomiksi vuonna 2009 Mäntyvaara työskenteli päiväkodissa. Hän mietti omaa liikeideaa useamman vuoden, kun oli kotona lasten kanssa ja sitä mikä olisi hänen unelmansa.

Mäntyvaara oli monenlaisessa toiminnassa mukana. Ne toivat mukanaan erilaisia vastuutehtäviä muun muassa kuoron ja vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana sekä ryhmänvetäjänä.

– Olen aina halunnut kulkea omaa tietä ja tehnyt asiat vaikeimman kautta, kertaa Laura Mäntyvaara.

Tuore yrittäjä halusi vaihtaa alaa ja päätti lähteä yrittäjäksi. Ennen yrityksen perustamista hän suoritti yrittäjäkurssin.

– Kurssi antoi ajatuksille selkeyttä, varsinkin markkinoinnin suhteen, koska aikaisemmin minulla oli miljoona eri ideaa päässäni. Olen ollut todella tyytyväinen päätökseeni perustaa oma yritys.

Hienoimmiksi asioiksi Mäntyvaara kokee työskentelyn ihmisten kanssa. Vain taivas on rajana sille, mitä haluaa toteuttaa. Saa tehdä omat päätökset asioiden suhteen ja on hyvä tukiverkosto, johon turvautua.

Ideoinnista toteutukseen

– Olen kiertänyt koko ikäni kirpputoreja, joista on muotoutunut omanlainen idea. Halusin kirpputorin, jossa myisi yrittäjiä, jotka itse valmistavat käsitöitä ja kierrätetyistä materiaaleista valmistettavia tuotteita. Kahvilan toiminta on toistaiseksi vielä pientä, mutta se on kasvamassa. Yhdellä seinällä on taidegalleria, jossa ollut yksi näyttely. Haluan korostaa forssalaisuutta ja paikallisuutta, kertoo positiivinen Mäntyvaara.

Vastaanotto Vorssan Likalle on ollut hyvä. Yritys on saanut positiivista palautetta erityisesti mainonnasta. Osa asiakkaista on tullut pelkästään sen perusteella. Yhteistyötäkin on tehty muiden forssalaisten kirpputorien kanssa ja Mäntyvaara on saanut muilta yrittäjiltä apua sekä tukea. Yhteisöllisyys on luja, koska toisia omistajia ei koeta kilpailijoina.

– Kesällä Forssassa lopetti 2 isompaa kirpputoria. Perustin Vorssan Likan sopivalla hetkellä.

Mäntyvaara liittyi Forssan Yrittäjien jäseneksi, kun hänelle tarjottiin sitä puhelimitse.

– Liityin jäseneksi vertaistuen vuoksi. Toivon löytäväni jäsenyyden myötä yhteistyökumppaneita.

Vorssan Likan sivuille pääset tästä linkistä: https://vorssanlikka.fi/