5.11.2018 klo 11:28
Uutinen

Frameryn Samu Hällfors lähtee Monacoon yrittäjyyden MM-kisoihin

Tamperelaisen Frameryn Samu Hällfors vei Suomen EY Entrepreneur of the Year 2018 -kilpailun voiton. Äänieristettyjä tiloja valmistava Framery sai alkunsa kahden teekkarikaveruksen kesäprojektista ja on edennyt globaaliksi markkinajohtajaksi.

Samu Hällfors on luotsannut vuonna 2010 perustettua Framery Oy:tä, joka rakentaa toimistoympäristöön äänieristettyjä tiloja, kuten puhelinkoppeja ja neuvottelutiloja. Tamperelaisesta autotallista lähtenyt liiketoiminta on kasvanut kahdeksassa vuodessa alansa globaaliksi pioneeriksi, joka hallitsee 58 prosentin markkinaosuutta maailmanlaajuisesti. Yhtiön viime vuoden liikevaihto oli liki 40 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli yli 200 henkilöä.

– Samu Hällfors ja Framery ovat vertaansa vailla oleva menestystarina teekkarin unelmasta globaaliksi kasvuyritykseksi. Yritys on innovatiivinen ja ennakkoluuloton oman tiensä raivaaja, joka kehittämällään kaupallisella tuotteella on paitsi vastannut ilmeiseen tarpeeseen myös pystynyt luomaan kokonaan uuden kansainvälisen markkinan”, totesi kilpailun tuomariston puheenjohtaja, Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen.

Maailman ainoan kaikilla mantereilla käytävän EY:n kansainvälisen yrittäjäkilpailun tavoitteena on kannustaa nykyisiä ja tulevia yrittäjiä kasvuhakuiseen ja vastuulliseen yrittäjyyteen sekä nostaa esiin inspiroivia tarinoita. Voittonsa myötä Hällfors kilpailee yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa Monacossa ensi vuoden kesäkuussa 60 muun maaedustajan kanssa.

Palkituissa ennätysmäärä naisyrittäjiä

Suomen EY Entrepreneur of the Year -kilpailu päättyi näyttävästi perjantaina Helsingissä Finlandia-talossa järjestettyyn juhlagaalaan. Gaalassa jaettiin myös kolme muuta yrittäjäpalkintoa sekä palkittiin yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut kasvuyrittäjä.

Gugguu Oy:n Miia Riekille ja Anne Vallille myönnettiin Vuoden Nuori Yrittäjä 2018 -palkinto. Mantsinen Groupin Mia Mantsinen palkittiin puolestaan Vuoden perheyrittäjä 2018 -palkinnolla. Brändinrakentaja-erikoispalkinnolla palkittiin BYPIAS´in Pia Erlund.

Finaalissa ehdolla olleet muut yrittäjät olivat Accountor-ryhmän Asko Schrey, CAP-Groupin Pekka Kari, Finnish Design Shopin Teemu Kiiski, Forenomin Johannes Kangas, SuperParkin Juha Tanskanen sekä Vincitin Mikko Kuitunen.

toimitus(at)yrittajat.fi