Viisi presidenttiehdokasta osallistui Suomen Yrittäjien vaalitenttiin valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Porissa. Jarno Kylmänen/Glad Media
1.12.2023 klo 05:01
Uutinen

Gallup: Stubb on yrittäjien ykkössuosikki presidentiksi 

Alexander Stubb on selvästi suosituin presidenttiehdokas yrittäjien parissa, kertoo tuore Yrittäjägallup.

Alexander Stubbia kannatti 38 prosenttia Yrittäjägallupin vastaajista. Pekka Haavisto oli 14 prosentin kannatuksella toinen ja Olli Rehn kolmas 12 prosentin kannatuksella. 

– Stubb on selvästi suosituin yrittäjien parissa. Se on ymmärrettävää, sillä Stubbin ehdokkaaksi asettanut kokoomus on yrittäjien ykköspuolue, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo. 

Jussi Halla-ahon kannatus yrittäjien keskuudessa oli yhdeksän prosenttia ja Mika Aaltolan kahdeksan.

Pienten ja keskisuurten yritysten näkemyksiä selvittävään Yrittäjägallupiin vastasi 1 300 pk-yritysten edustajaa marraskuun alkupuolella. 

Alexander Stubbin ja Olli Rehnin kannatus korostuvat yli kymmenen henkeä työllistävien parissa, Pekka Haaviston taas yksinyrittäjien keskuudessa. 

Rehnin kannatus korostuu teollisuudessa, joskin Stubb on tässäkin yrittäjäryhmässä ylivoimaisesti suosituin. 

Stubb on suosituin kaikkialla maassa, mutta Rehn nousee kakkoseksi Pohjois- ja Itä-Suomessa. Mika Aaltolan kannatuksessa taas korostuu Länsi-Suomi. 

– Rehn taas vetoaa Pohjois- ja Itä-Suomessa ja teollisuudessa enemmän kuin muualla, vaikka sielläkin Stubb on yrittäjien ykkösehdokas, Pentikäinen sanoo. 

Haaviston kannatus on selvästi suurempaa naisyrittäjien (21 prosenttia) kuin miesyrittäjien (9 prosenttia) parissa. Jussi Halla-ahon kannatuksessa taas korostuu miesten osuus. 

Haavisto on suosituin alle 39-vuotiaiden yrittäjien parissa. Siellä hän voittaa Stubbin prosentein 23–19. 

– Haaviston kannatus on yrittäjien parissa suurempi kuin vihreiden kannatus. Haavisto miellyttää erityisesti nuorempaa yrittäjäkuntaa yli puoluerajojen, Pentikäinen sanoo. 

Näin kysyttiin

Suomen Yrittäjien Verianilla (entinen Kantar Public) teettämään tutkimukseen vastasi 1 301 pk-yritysten edustajaa.
Kysely tehtiin 1.–10.11.2023.
Tutkimustulosten luottamusväli on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus