26.8.2020 klo 13:01
Uutinen

Geegoillaan – intohimona lapset ja liikkuminen

Geego Kids on hämeenlinnalaisen Heidi Leivon kehittämä mobiilisovellus, mitä suunniteltiin 8 vuotta ennen kuin yritys perustettiin vuonna 2019. Heidin yrityksen johtoideana on lasten liikkumisen aktivoiminen.

Teksti: Katri Ahonen

Heidi Leivo on itse löytänyt omat intohimonsa liikkumisesta jo nuorena. Hän haluaa, että jokainen lapsi saisi kokea saman. Geego Kids on ilmainen sovellus, missä ohjeet löytyvät videoituna. Sovelluksesta löytyy satoja haasteita ja kymmeniä lajeja. Se on koko perheen yhteistä tekemistä.

– Lapset saa turvallisesti kokeilla eri lajeja aikuisen valvonnassa. Tehtävät muuttuvat vaativammaksi tehtävien edetessä. Pelimaailmasta tutut pisteet ja palkinnot kannustavat jatkamaan eteenpäin. Sovelluksesta löytyy myös kaupunkihaasteita, jotka yhdistävät perheen yhteisen kävelylenkin, suunnistamisen hauskuuden ja treenaamisen, kertoo Heidi Leivo.

Tuulta purjeisiin

Leivo on halunnut viedä omaa yritystään rauhassa eteenpäin. Nyt yritys tuntuu rullaavan vauhdilla eteenpäin, kun Geego Kids käy sopimusneuvotteluita useamman eri kaupungin kanssa ja on saanut merkittävän kumppanisopimuksen Hämeen Osuuskaupan kanssa.

– Yritykselle kuuluu hyvää ja geegoiltu on jo 12 000 kertaa, iloitsee Leivo.

Geego Kids on tehnyt sopimuksen Hämeenlinnan kaupungin kanssa. Varhaiskasvatus on antanut sovelluksesta tietoa lasten vanhemmille esiopetuksen opetussuunnitelman keskusteluissa.

Yrittäjäjärjestön tuki

Heidi liittyi Yrittäjäjärjestön jäseneksi mietittyään asiaa pitkään.

– Kun maailman muuttuva tilanne luo epävarmuutta, halusin mahdollisuuden saada tukea silloin kun on tarvetta ja samalla verkostoitua.

Leivo ei ole vielä konkreettisesti käyttänyt yrittäjäjärjestön palveluja, mutta tietää ongelmien ilmaantuessa, että ei ole asioiden kanssa yksin. Hän myös suosittelisi Yrittäjäjärjestöä yrittäjäkollegoilleen.

– On hienoa, kun yksittäisiä yrittäjiä nostetaan esille ja on ihanaa lukea heidän tarinoitaan, iloitsee Leivo.

Geegoile lisää TÄSTÄ