18.4.2024 klo 12:29
Uutinen

”Get Togetherissä huolet puolittuu ja riemut tuplaantuu” – Yrittäjyys on luovaa seikkailua, jossa timantteja syntyy routaisissa olosuhteissa

Get Together kokoaa toukokuussa nuoret yrittäjät ympäri Suomen Rovaniemelle. Viikonlopun aikana luvassa on kiinnostavia puheenvuoroja, uusia tuttavuuksia, seikkailua ja alkavan kesän juhlaa.

Rovaniemeläinen Antti Palovaara ja oululainen Jenna Antinmaa tietävät, mistä puhuvat, kun kannustavat nuoria yrittäjiä osallistumaan matalalla kynnyksellä Rovaniemen Get Togetheriin. Heillä siitä on kokemusta.

– Tapahtumat ovat olleet todella hengennostatus-viikonloppuja, Antinmaa toteaa.

Get Together on nuorille yrittäjille suunnattu valtakunnallinen verkostoitumistapahtuma, joka järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla.

– Olen ollut kaksi kertaa mukana. Ensimmäisellä kerrallani tapahtuma järjestettiin Ala-Härmässä, 33-vuotias Palovaara kertoo.

– Oli mukava nähdä samanhenkistä porukkaa. Jaoimme toimialoista riippumatta samankaltaisia haasteita ja pystyimme monialaisesti juttelemaan siitä, miten toiset ovat samoja ongelmia ratkaisseet. Sieltä saa erilaista näkökulmaa asioihin, hän jatkaa.

Palovaara on toiminut yrittäjänä kymmenen vuotta ja aloittanut toimintansa aikoinaan ”kädet savessa” töitä tekemällä kylpyhuoneiden ja muiden rakennusprojektien parissa. Nykyään Poweria insinööripalvelut auttaa asiakkaitaan muun muassa korjausrakentamisen suunnittelussa ja korjaustöiden valvonnassa. 

Varsinkin nuorilla yksinyrittäjillä kaikkein suurin hyöty tapahtumaan osallistumisesta tulee, kun saa vertaistukea arjen pyörittämiseen.

Antti Palovaara, Poweria insinööripalvelut

Samanhenkisyyden lisäksi Get Together tunnetaan rennosta ilmapiiristä, jossa pääsee pitämään hauskaa. Palovaara on löytänyt tapahtumasta uusien tuttavien lisäksi yhteistyökumppaneita.

– Get Togetherissä on porukkaa eri lähtökohdista. Sieltä löytyy osaamista niin markkinoinnista kuin teknilliseltä puolelta. Näkökantaa löytyy asioihin vapaassa keskustelussa, jossa välillä puhutaan asiaakin, hän naurahtaa.

Tapahtumassa ovat mukana muun muassa juontaja Ville ”Viki” Eerikkilä (vas.), kirjailija ja ohjaaja Miia Tervo, ammattilaislumilautailija Antti Autti sekä artisti Rosa Coste.

Vain yrittäjä voi täysin ymmärtää toista yrittäjää

Antinmaa rohkaisee nuoria paitsi osallistumaan Get Togetheriin myös aktiivisesti verkostoitumaan siellä. 

– Osallistu rohkeasti eri aktiviteetteihin, puhu ihmisille, joita et tunne ja mene rohkeasti kysymään: ”Moikka! Kuka sinä olet ja mikä on sun yritys” ja sen jälkeen kerrot itsestäsi myös.

38-vuotias Antinmaa toimii myyntimestarina ja yrittäjänä ChocoSomniassa. Yritys valmistaa oululaista käsintehtyä suklaata ja järjestää suklaaelämyksiä, kuten työpajoja suklaatehtaalla, suklaa- ja viinitastingeja sekä suklaajoogaa.

– Kukaan ei ymmärrä toista yrittäjää paremmin kuin toinen yrittäjä. Se on juuri Get Togetherin hienous, kun pääsee keskustelemaan kollegojen kanssa, Antinmaa toteaa.

Palovaara on samaa mieltä.

– Varsinkin nuorilla yksinyrittäjillä kaikkein suurin hyöty tapahtumaan osallistumisesta tulee, kun saa vertaistukea arjen pyörittämiseen. Painimme usein samojen ongelmien parissa, joten vertaistukiverkosto on tärkeä, hän pohtii.

– Lähde rennolla fiiliksellä mukaan ja jaa rohkeasti omia kokemuksiasi. Ole silmät ja korvat auki.

Tänä vuonna tapahtuma on merkittävä erityisesti pohjoisen nuorille yrittäjille

Get Together on Suomessa ainutlaatuinen, nuorille yrittäjille räätälöity viikonloppu. Pohjoisesta on tänä vuonna tilaisuus osallistua matalalla kynnyksellä, koska tapahtuma järjestetään Rovaniemellä. Viimeksi Get Together on järjestetty Lapissa vajaa kymmenen vuotta sitten.

– Pohjoisen nuoret saavat nyt erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua maakunnan ulkopuolelta tulevien samanhenkisten yrittäjien kanssa, kertoo Lapin Yrittäjien toimitusjohtaja Ella-Noora Kauppinen.

– Tapahtumasta voi löytää uusia kumppanuuksia Lapista ja muualta Suomesta. Lisäksi nuoret pääsevät halutessaan ja matalalla kynnyksellä osaksi valtakunnallista nuorten yrittäjien verkostoa.

Nuorille yrittäjille haluamme tarjota irtioton arjen tiimellyksestä ja tietysti palan vihreää kultaa. Ei mikään tavallinen viherseinä, vaan puhdasta ja raikasta ilmaa suoraan täältä pohjoisen avokonttorista.

Johanna Niemelä, seikkailija ja yrittäjä

Viikonlopun aikana luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja, kuten rovaniemeläisen ammattilaislumilautailija ja yrittäjä Antti Autin sekä kirjailija ja ohjaaja Miia Tervon puheenvuorot. He tulevat kertomaan oman tiensä löytämisestä, vaikeuksien voittamisesta ja luovasta työstä. 

Juontaja Ville ”Viki” Eerikkilä höystää perjantain seminaaria omalla huumorintajuisella otteellaan. Cocktail-tilaisuudessa tunnelmoidaan paikallisen artistin Rosa Costeen musiikilla.

Työhyvinvointiseikkailu Adventure Race varmistaa, että Get Togetherin osallistujat pääsevät tutustumaan toisiinsa rennossa ja leikkimielisessä tunnelmassa.

Yrittäjyyden luova seikkailu kiteytyy Adventure Racessa

Get Togetherin osallistujat ovat automaattisesti mukana työhyvinvointiseikkailu Adventure Racessa. Seikkailu koostuu erilaisista tehtävärasteista, jotka ennakkoon valittujen joukkueiden tulee ratkaista. 

– Koemme lappilaisittain, että yrittäjyys on luovaa seikkailua, jossa timantit hioutuvat routaisissa olosuhteissa. Halusimme kiteyttää tämän tapahtuman sisällössä. Luvassa on puhetta luovasta työstä sekä kekseliäisyyttä ja yhteistyötaitoja testaavaa seikkailua metsässä. Hauskanpitoa unohtamatta! Kauppinen summaa.

Seikkailu koostuu leikkimielisestä tehtäväradasta, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan ja tekemään yhteistyötä toistensa kanssa.

– Loistavaa, että saamme nuoret yrittäjät mukaan Adventure Race -seikkailuun. Nuorille yrittäjille haluamme tarjota irtioton arjen tiimellyksestä ja tietysti palan vihreää kultaa. Ei mikään tavallinen viherseinä, vaan puhdasta ja raikasta ilmaa suoraan täältä pohjoisen avokonttorista, iloitsee seikkailijaksi itseään tituleeraava yrittäjä Johanna Niemelä.

– Rovaniemi kaupunkina, Ounasvaaran monimuotoinen luonto ja vaihteleva maasto takaavat unohtumattoman ulkoiluelämyksen. Matkan varrella eteen tulevat tehtävärastit hiovat tiimihengen huippuunsa.

Get Together on nuorille yrittäjille tilaisuus löysätä arjesta tai löytää uusia yhteistyökumppaneita. Varmaa on, että verkosto kasvaa – ja sen mukana vertaistuki.

Get Together 24.–25.5.2024

Verkostoitumistapahtuma Get Together on suunnattu nuorille ja nuorenmielisille yrittäjille tai yrittäjyydestä haaveileville ympäri Suomen. Tapahtuma tunnetaan rennosta ilmapiiristään ja yhteisöllisyydestä.

Suomen Yrittäjien aluejärjestöt järjestävät tapahtumaa vuorollaan ympäri Suomen. Tänä vuonna tapahtuman toteuttaa Lapin Yrittäjät. Tutustu viikonlopun ohjelmaan sekä majoitusvaihtoehtoihin ja osta liput osoitteessa me.yrittajat.fi/gettogether viimeistään 12.5.2024!

nainen ja vaaterekki

Nuoret Yrittäjät

Tervetuloa mukaan Nuorten Yrittäjien verkostoon! Kauttamme pääset laajentamaan yrittäjäverkostojasi, hyödyntämään liiketoimintaasi edistäviä työkaluja ja etuja sekä vaikuttamaan yrittäjien asemaan ja toimintaympäristöön.