30.1.2018 klo 23:50
Uutinen

GoKeuruu-mobiilisovellus lanseerattiin Keuruun Hiihdoissa 28.1.

Ainutlaatuista paikallista yhteistyötä ja osaamista:

Keuruulaisilla on jälleen yksi syy lisää olla ylpeitä aktiivisesta kotiseudustaan. Aikaansaava paikkakuntamme on vuoden yhteistyön tuloksena saanut oman GoKeuruu-mobiilisovelluksen.

Sovelluksella voivat sekä kaupunki että alueen kaikki yrittäjät ja yhdistykset tiedottaa toiminnastaan ja palveluistaan. Jokaisella palveluita tuottavalla taholla on sovelluksessa oma kortti ja omat tiedotteet, joita kukin päivittää ja ylläpitää itse. Näin saadaan ylläpidettyä kaikki tieto ajantasaisena. Käyttäjän ei tarvitse tietää kuka palvelun tuottaa löytääkseen sen, vaan kaikki kiinnostavat kohteet löytyvät listattuna lähimmästä kauimpaan. Sovellus on käyttäjille täysin ilmainen.

Sovelluksen taustavoimina ovat Keurusseudun Yrittäjät, Kaupan keskus Keuruu-kehittämishanke Yhdessä enemmän, Keuruun kaupunki sekä sovelluksen innovaattorina ja toteuttajana paikallinen ohjelmointiyritys TeraKuu Oy.

TeraKuun tuote “Lemmikkibonus” voitti vuonna 2016 Suur-Keuruun Vuoden tuote-palkinnon. “Tästä heräsi ajatus että sovellushan toimisi muillakin yrityksillä. Siitä lopulta kehittyi hahmotelma ajatuksesta miksei sovelluksessa voisi olla kaikki mitä Keuruulla on tarjota? Haaveen toteuttamiseen tarvittiin kaikkia mukaan. Se miten hyvin tässä onnistuttiin kertoo Keuruun tosi aktiivisesta yrittäjäkentästä ja hyvästä yhteistyöstä kaupungin kanssa.” kertoo TeraKuun hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuusisto. “Tämä on kuin paikkakunnan mobiilinen käyntikortti, joka tuo esille kaupungin tarjontaa ja on konkreettinen esimerkki siitä, miten olemme yhdessä enemmän. Lataamalla sovelluksen käyttäjällä on koko Keuruu peukalonsa alla. Meillä on ollut ohjelmoinnissa loistava tiimi ja Jouni Jeulonen on tehnyt sovelluksen ohjelmoinnissa hienon työn”, kiittelee Kuusisto. TeraKuulla tulee riittämään kipinää jatkossakin. “Keuruun jälkeen haemme markkinoita muualtakin Suomesta ja ulkomailta” Kuusisto suunnittelee jo nyt.

Kaupan keskus Keuruu-kehittämishankkeen projektipäällikkö Tiina Sammallahti puolestaan kiittelee paikallisten yrittäjien ja yhdistysten aktiivisuutta sovelluksen tekemisessä. “Paikalliset yrittäjät osallistuivat sovelluksen kustannuksiin, ilman tätä panosta ei sovelluksen ohjelmointia olisi päästy aloittamaan”, muistelee Sammallahti projektin alkuvaiheita. “Sovelluksen sisältö laajeni matkan varrella ja ideoimme sovelluksen tarjontaa koko ajan. Yrittäjät voivat päivittää tietojaan reaaliajassa ja uusia teema-alueita lisätään jatkuvasti. Sovellus tulee siis elämään ja kehittymään koko ajan. Sovelluksen mahdollisuudet ovat rajattomat” summaa projektipäällikkö.

“Logossa ja sovelluksessa halusimme yhtymäkohtia Keuruuseen. Logossa soutaa Keuruun vaakunasta tuttu kirkkovene kohti tulevia ja valikkojen näytössä laineilevat Keurusselän aallot”, kertoo Sammallahti sovelluksen visuaalisesta puolesta. “Uskomme sovelluksen antamiin uusiin mahdollisuuksiin niin vahvasti, että aiomme panostaa sovelluksen tiedottamiseen ja näkymiseen hyvin voimakkaasti. Sovelluksen logo tuleekin ihmisille varmasti ajan myötä tutuksi ja tulemme tekemään esittelytyötä myös tapahtumissa, jotta sovellus tulisi tutuksi matkailijoille. Etsimme parhaillaan nuoria sovelluksen esittelytiimiin.”

“Keuruun kaupungin vapaa-ajan tarjonta on erittäin laaja. Sovelluksen kohdekorttien tekemisessä onkin ollut paljon työtä”, kertoo Heli Peltola, Keuruun kaupungin vapaa-aikapäällikkö. “Jos ihan kaikkea ei vielä sovelluksesta löydy, ei kannata huolestua, sillä lisäämme ja kuvitamme tietoja jatkuvasti lanseerauksen jälkeenkin. Tällä hetkellä sovelluksesta löytyvät Keuruun kaupungin kulttuuri, matkailu ja liikuntapalvelut, mutta myöhemmin sovelluksesta tulee varmasti löytymään myös enemmän Keuruun kaupungin palveluja, joista hyötyvät sekä matkailijat että myös kaupungin omat asukkaatkin” jatkaa Peltola.

“Olemme jo pidemmän aikaa toivoneet paikkakunnallemme omaa mobiilisovellusta ja monen yhteisen tekijän ansiosta saimme tämän nyt onnellisesti toteutettua. Suurimman kiitoksen ansaitsee ilman muuta TeraKuu, jota ilman emme olisi voineet tätä paikallisesti toteuttaa”, kertoo Tapani Paasu, Keurusseudun yrittäjien puheenjohtaja. “Tämänkaltaisen sovelluksen toteuttamiseen tarvitaan paljon koordinointia eri toimijoiden välillä ja Kaupan keskus Keuruu-kehittämishankkeen turvin meillä oli tähän tarvittavat resurssit. Kaupungin vapaa-aikapalvelut on sovelluksessa erittäin tärkeässä roolissa, jotta sovellus on jatkuvasti kiinnostava sekä matkailijoille, että myös oman paikka kunnan asukkaille” jatkaa Paasu.

“Arvioimme, että loppuvuodesta meillä voisi olla varovaisestikin arvioiden jo tuhansia sovelluksen käyttäjiä”, ennustaa Keurusseudun yrittäjien puheenjohtaja Tapani Paasu. “Sovelluksesta löytyy niin paljon tietoa, että se on käyttäjälle varmasti jatkuvasti kiinnostava. Näyttääksemme sovelluksen mahdollisuuksia halusimme esitellä sovelluksen paikallisessa tapahtumassa, Keuruun Hiihdoissa. Keuruun Hiihdoilla on sovelluksessa oma kortti, josta löytyivät katsojille kiinnostavat tiedot kuten lähtöluettelot, reittikartat sekä tulosluettelot. Kaikki nämä olivat nopeasti löydettävissä parilla napin painalluksella. Lämmin kiitos tapahtuman järjestäjille Keuruun Kisailijoille, että saimme yhteistyöllä sovelluksen lanseerauksen tehtyä näin”, summaa Paasu.

GoKeuruu-mobiilisovellus on ladattavissa jo nyt ilmaiseksi Google play- ja Apple-storesta.

“Missä Keuruulla voi heittää frisbeetä? Tai pelata tennistä? Mitä Keuruulla tapahtuu? Mistä löytyvät pankkiautomaatit? Entä tarjouksia paikallisista palveluista? Missä on lähin ruokapaikka? Tai parturi? Tai museo?”

GoKeuruu-mobiilisovellus sisältää:

Sovelluksessa Keuruun kaupungin tarjonta ja jo yli 50 paikallista yritystä ja yhdistystä (määrä kasvaa jatkuvasti)

Sovellus sisältää Keuruun kaupungin vapaa-aikapalvelut (kulttuuri, matkailu, liikunta)

Sovelluksen käyttäjällä käytössä tuoreet tiedot yrityksistä, palveluista sekä tarjouksista

Sovellus sisältää Menoinfo-tapahtumakalenterin

Mukanaolevat tahot voivat lähettää tietoa uusista tarjouksista tai teemapäivistä

Tapahtumajärjestäjät voivat tiedottaa tapahtumista sovelluksen kautta

Sovelluksessa on navigaattori, joka näyttää automaattisesti kuinka kaukana toivottu kohde/yritys on sekä myös ohjaa reitin sinne.

Jos yrityksellä nettiajanvaraus, se voidaan lisätä sovellukseen

Jos yrityksellä on käytössä leimapassi tai ns 10x-kortti,se voidaan lisätä sovellukseen

Sovellus on lataajille ilmainen ja kiitokseksi latauksesta asiakas saa 5 KEUROA sovelluksen mobiili-lompakkoon, joka oikeuttaa 5 euron arvoiseen etuun mobiili-KEURO:ssa mukana olevissa liikkeissä.

Kuvassa GoKeuruu-kakkua olivat leikkaamassa: Tapani Paasu (Keurusseudun yrittäjien puheenjohtaja), Tiina Sammallahti (projektipäällikkö Kaupan keskus Keuruu-kehittämishanke), Hannu Mars (Keuruun kaupunginjohtaja),
Jukka Kuusisto (TeraKuu, hallituksen puheenjohtaja), Heli Peltola (vapaa-aikapäällikkö, Keuruun kaupunki),
Jouni Jeulonen (TeraKuu, sovellusasiantuntija)