11.12.2019 klo 13:30
Uutinen

Google saapuu Reskan Parkkiin

Googlen ja Yrittäjien valtakunnallinen kiertue päättyy maaliskuussa Hämeenlinnaan. Samalla uusi Reskan Parkki saa tulikasteen kansallisen tason koulutuksen järjestämispaikkana.

Yrittäjien ja Googlen yhteinen koulutuskiertue alkoi tänään Rovaniemellä. Hämeenlinnan tapahtuma maaliskuussa on kokonaisuuden kymmenes ja samalla viimeinen.

– Asiakkaiden tavoittaminen ja palveleminen online-kanavissa on pk-yritysten suurin kasvun moottori ja keino uusien liiketoimintamahdollisuuksien luomiselle. Siksi digitaaliset perustaidot ovat jatkuvasti tärkeämpiä, Googlen maajohtaja Antti Järvinen sanoo.

Lähtökohtana mahdollisuuksien ymmärtäminen

Googlen maajohtajan mukaan digitaaliset perustaidot ei tarkoita koodaamista vaan mahdollisuuksien ymmärtämistä.

– On tärkeää, että voisimme parantaa ymmärrystä siitä, miten digitaalisuus ja teknologian mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhömme ja elinympäristöömme – ymmärryksen kautta muutokseen on helpompi suhtautua positiivisesti ja uusiin mahdollisuuksiin tarttua, Järvinen jatkaa.

Hämäläisistä yrityksistä kolmella neljästä on verkkosivut. Hieman yli puolella maakunnan yrityksistä on käytössään jokin sosiaalisen median kanava ja hieman alle puolet käyttävät pilvipalveluita. Vain 14 prosentilla on käytössä verkkokauppa.

– Numerot eivät tarkoita, että Häme olisi digitaalinen takapajula. Olemme muun Suomen tasolla ja kehittymisen varaa on. Se on sitä kasvupotenttia, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka hymähtää.

Valmis lista yrityksen digikehittämiseen

Googlen ja Hämeen Yrittäjien kaikille yrittäjille maksuttomassa koulutuksessa käydään läpi käytännönläheisesti yrityksen digiasioita, alkaen tuotekehityksestä ja aina tulosriville asti.

Koulutus sopii yrittäjälle, joka pohtii yrityksen digimarkkinointia tai vaikkapa verkkokaupan perustamista tai kehittämistä. Osallistuminen ei vaadi syvällistä digitaalisen liiketoiminnan tai markkinoinnin osaamista. Tärkeintä on halu ymmärtää ja kehittää omaa yritystoimintaa.

Koulutus jakautuu kuuteen eri digitaalisuuden osa-alueeseen. Yrittäjä saa vinkkejä ja tekee käytännön tehtäviä. Koulutuksen jälkeen yrittäjällä on valmis lista yrityksensä digikehittämiseen.

Kouluttajana toimii yrittäjä ja pitkän linjan digiammattilainen Saskia Salomaa.