27.12.2017 klo 12:14
Uutinen

Haetko lainaa pankista? Varaudu tavallista pidempään jonotukseen

Rahoitusalan uhkaava lakko venyttäisi selvästi pankkien asiakaspalvelun jonotusaikoja. Tämä haittaa etenkin niitä yrittäjiä, jotka tarvitsevat lainaa nopealla aikataululla.

Rahoitusalan lakon arvioidaan sulkevan suurimman osan Suomen pankkikonttoreista huomenna ja perjantaina. Pankit pyrkivät kuitenkin turvaamaan tärkeimmät palvelut kuten verkkopankkien ja käteisautomaattien toiminnan ja laskunmaksun. Myös palkat ja eläkkeet pyritään siirtämään tileille normaalisti.

– Pankissa on lakon aikana vajaamiehitys, jolloin neuvontapalvelut toteutuvat hitaammin. Vaikea sanoa, miten suuri vaikutus lakolla on, Nordean viestinnästä kerrotaan.

Pankit muistuttavat, että käteistä rahaa voi tarvittaessa nostaa Otto-automaattien lisäksi suuresta osasta K-ruokakauppoja, R-kioskeista ja Tokmanni-myymälöistä ympäri maan. Käteistä rahaa voi tallettaa TalletusOtto-automaateissa.

Lakko näkyy mitä ilmeisemmin mobiili- tai verkkopankin kautta lähetettyjen viestien pidempänä käsittelyaikana. Yrittäjäsanomien pikaselvityksen mukaan esimerkiksi Nordean asiakkaat eivät enää saa edes puhelintapaamisaikoja lainaneuvotteluihin tälle viikolle. Seuraavat vapaat ajat ovat vuoden alussa. Lakko voi pidentää jonoja entisestään.

– Kun henkilökuntaa on konttoreissa ja asiakaspalveluissa normaalia vähemmän, tulee helpommin jonoa käsittelyaikoihin, viestinnästä kerrotaan.

Vielä tänään pankkipalvelut toimivat normaalisti. Koko rahoitusalaa koskeva lakko kestäisi huomisesta aamukuudesta 29. joulukuuta puoleen yöhön.

Kuva: iStockPhoto

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi