Hakolan Marjatilan emäntä Outi Koskinen kehittelee innolla esimerkiksi villiyrittikursseja. Kuvaaja: Riia Laiho
5.7.2024 klo 15:04
Uutinen

Hakolan Marjatilalle Maistuva maaseutuyritys- tunnustuspalkinto

Hakolan Marjatila palkittiin Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n Maistuva maaseutuyritys-tunnustuspalkinnolla perjantaina 5.7. Palkinto jaettiin Seinäjoella Farmari-messuilla. Palkinnolla halutaan nostaa esille maaseudulta suuremmoisia makuja, raaka-aineita, ruokayrityksiä ja ruoka-aarteita. Palkintoa myönnetään maakunnittain.

Outi Koskisen emännöimällä Hakolan Marjatilalla Janakkalan Tanttalassa on laajamuotoista ja maistuvaa kahvila- sekä kokosutoimintaa – villiyrttikursseja, syntymäpäiviä ja muita tilaisuuksia unohtamatta. Tilalla myytävät tuotteet ovat aina laadukkaita ja herkullisia ja ne leivotaan pääasiassa tilan omista jauhoista ja marjoista.

– Palkinnon saaminen tuntuu tietysti hienolat. Upeaa, että asiakkaat ovat muistaneet meidät äänestäessään. Olemme jättäneet makujäljen, iloitsee Hakolan Marjatilan yrittäjä Outi Koskinen.

Hakolan Marjatilalla on tehty sisukkaasti töitä arvojen eteen. Luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja elävä maaseutu, puhdas luomu- ja lähiruoka, arjen elämykset sekä asiakkaiden kohtaaminen ovat marjatilan kärkiä.

– Olemme aina olleet innostuneita uusista jutuista! Uusille ideoille vastaamme usein kyllä! Uusimpia juttujamme on kolmipäiväinen Avoimet maatilat-päivä tilallamme. Tällöin pääsee perjantai-iltana Wanajan Metsänväen kanssa iltavaellukselle meiltä tunnelmalliselle Someron lähdealueelle ja takaisin. Iltapalalla tarjoillaan villiyrittipiirakkaa, villiyrttiteetä ja muita tilan herkkuja. Lisäksi meillä on lauantain opastettuja kävelyitä ja sunnuntaina brunssi, joka on lähi- ja luomuruuan ilotulitusta, Outi kertoo tulevista tilan tapahtumista.

Hakolan Marjatilan vahvuuksia on monipuolisuus ja pienuus sekä vahva vuorovaikutus asiakkaiden kanssa sekä palvelun henkilökohtaisuus. Ensi vuoden asiatkin ovat jo pohdinnassa ja tulevan kevään uutuutena tullaan järjestämään avoimia villiyrttikursseja. Samoin uusia koe-eriä kahvilan tuotteista testataan usein ja niissä kiinnitetään huomiota satokauteen.

– Me haluamme, että asiakkaat lähtevät meiltä iloisena, rentoutuneena ja vatsa täynnä – ja palaavat takaisin. Meillä on innostunut, idearikas ja sitkeä porukka tekemässä töitä, Outi kehuu.

Maistuva maaseutuyritys on tunnustuspalkinto, joka Maa- ja kotitalousnaiset (MKN) jakaa vuosittain. MKN haluaa tuoda palkinnolla esille suomalaista ruokaa, sen tuottajia ja sankaritarinoita suomalaisen ruoan takana. Samalla halutaan kannustaa ihmisiä suosimaan lähiruokaa, käyttämään suomalaisten tuottajien ja yritysten palveluita, järjestämään yhteisiä tapahtumia ruoan ympärille, hyödyntämään luonnon antimia ja nauttimaan ruokaa myös luonnossa.