23.5.2018 klo 11:29
Uutinen

Hämeen Vuoden Nuori Yrittäjä: ”Tavoitteena on perustaa seitsemän uutta toimipistettä 10 vuodessa”

Hämeen Yrittäjät on palkinnut 27-vuotiaan Eerik Säkkisen maakunnallisella vuoden nuoren yrittäjän kannustuspalkinnolla. Hän on riihimäkeläisen Järki-Saneeraus Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Järki-Saneeraus on perustettu vuonna 2013. Yhden miehen yritys muuttui työnantajayritykseksi jo parin kuukauden kuluttua perustamisesta. Alusta lähtien yritys on ollut kasvu-uralla. Hämeen Yrittäjien tiedotteen mukaan yrityksen liikevaihto on tuplaantunut joka vuosi. Ensimmäiset kolme vuotta olivat kuitenkin kova koulu nuorelle yrittäjälle.

Prosesseja tehostettu – kattoremontin tekoaika puolittui

Kasvusta huolimatta yrityksessä elettiin kädestä suuhun. Vuonna 2016 yritys oli miinuksella ja yrittäjä Eerik Säkkisellä kovat paineet saada yritys kannattavaksi. Nousujohteinen kasvu-ura löytyi uudelleen monen tekijän summana.

Yrityksessä päätettiin keskittyä kokonaan omakotitalojen kattoremontteihin. Yrityksessä otettiin käyttöön oma toiminnanohjausjärjestelmä, jossa kaikki tarvittava tieto on reaaliaikaisesti käytettävissä.

– Yritys on kehittänyt omaa toimintatapaansa matkimatta muita. Prosesseja on tehostettu, minkä vuoksi pystymme tekemään kattoremontin nopeammin kuin kilpailijat pienemmällä työntekijämäärällä. Jos kattoremontin tekeminen kesti alkuvuosina neljä päivää, tällä hetkellä teemme sen kahdessa, Eerik Säkkinen kertoo.

Tarkalla kasvustrategialla eteenpäin

Yrityksen palvelukonseptissa asiakas saa tarvitsemansa nopeasti ja kustannustehokkaaseen hintaan. Yrityksessä on selkeät ja läpinäkyvät prosessit sekä myynnissä että asennuksessa.

– Jokaiselle henkilölle on löydetty oma paikka, jokaiselle työvaiheelle on mietitty prosessi, joka on helppo monistaa eteenpäin. Näin kaikki toiminta on mielekästä ja tehokasta, Eerik Säkkinen kuvailee.

Yrityksessä on määritelty myös tarkka kasvustrategia, jonka mukaan on menty jo kolme vuotta. Kolmen vuoden aikana on investoitu noin 200 000 euron edestä koneisiin ja nosturiautoon.

– Yrityksen kannattavuus on 20 prosenttia liikevaihdosta. Viime vuonna tehtiin yli miljoonan euron tulos, tänä vuonna tavoitellaan kahta. Kasvunäkymät ovat huikeat. Tavoitteena on perustaa seitsemän uutta toimipistettä eri puolille Suomea seuraavan kymmenen vuoden aikana, Säkkinen visioi.

Järki-Saneerauksen yrittäjä haluaa luoda positiivista ilmapiiriä, mikä vetää puoleensa vastuusta pitäviä työntekijöitä.

– Yritys on onnistunut palkkaamaan erinomaisia työntekijöitä, joilla on mielenkiintoa miettiä, miten työpäivästä saisi vieläkin tuloksellisemman.

Parhaillaan Järki-Saneeraus suunnittelee Lopen Silmänkantoon uutta toimitilaa. Silmänkantoon rakennetaan paitsi varastotilaa myös oma peltitehdas, jossa jatkossa valmistetaan omat kattopellit. Vaikka yritys on koko ajan ollut kirjoilla Riihimäellä, ovat toimitilat olleet parin vuoden ajan Nurmijärvellä.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu, joka jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Nuorten Yrittäjien vuosittaisessa Get Together -päätapahtumassa.

Järki-Saneeraus Oy:n liikevaihto oli viime vuonna 6,1 miljoonaa euroa. Toiminta-alueena on Kanta- ja Päijät-Häme, Uusimaa. Yritys työllistää 40 ammattilaista.

Kuva: Timo Ilomäki

toimitus (at) yrittajat.fi