2.12.2020 klo 08:00
Uutinen

Hämeenlinnassa kuppila kuntoon

Savosta kotoisin oleva aviopari Timo ja Helena Lyytinen ovat pitkän alan yrittäjiä. Kaupan alalta ravintola-alalle päätyneet yrittäjät olivat muutoksien edessä remontoidessaan ravintolaansa ja pääsivät mukaan myös tv-formaattiin, joka tuli ulos muutamia viikkoja sitten.

Yritysuutiset/ Hämeenlinna/ Katri Ahonen

29 vuotta sitten Timo ja Helena päätyivät kaupan alan yrittäjäksi. Vuosien varrella on paikkakunta vaihtunut muutaman kerran, johtaen Hämeenlinnaan. Ravintola-alalle aviopari päätyi vuonna 2005. Näkyvin ja tunnetuin yritys on ollut lounasravintola Cafe Pannu, joka lopettaa toimintansa vuokrasuhteen päättyessä vuoden 2020 loppuun mennessä. Uusin ravintola Cantina Pannuhuone avattiin kauppakeskus Goodmanin kupeeseen heinäkuussa 2018.

– Kaupan alalle päädyimme aluksi, koska se oli minun äitini ja isäni jättämä perintö. Nuoruuden haaveeni oli aina opiskella kokiksi ja päivittäistavarakaupan loputtua kynnys lähteä ravintola-alalle oli helppo, kertoo Timo Lyytinen.

Cantina Pannuhuone sai uusia eväitä

Cantina Pannuhuoneen remontin yhteydessä yrittäjille tarjottiin mahdollisuus lähteä mukaan Hans Välimäen Kuppilat Kuntoon -ohjelmaan.

– Positiiviset fiilikset on ollut ohjelman ulostulon jälkeen ja asiakkaita on ollut hyvin.

Pannuhuone on auki seitsemänä päivänä viikossa. Arkisin tarjolla on lounas. Päivällä, illalla ja viikonloppuisin ravintolassa voi herkutella á la carte -listalta.

Sopeutumista ja nopeita päätöksiä

Kevät kohteli rajusti ravintola-alaa ja sen saivat kokea myös Timo ja Helena.

– Ei saanut pyörittää liiketoimintaa, vaikka olisi halunnut. Teimme päätöksen, ettemme kaadu koronan takia. Sopeuduimme tilanteeseen ja aloimme tehdä take away -annoksia huhti-toukokuun ajan. Avasimme ovet välittömästi 1.6. ja menimme kovalla vauhdilla eteenpäin, kertaa Timo.

Vuosi on ollut monella tapaa poikkeuksellinen ja ravintola-alan yrittäjillä on ollut useita erilaisia haasteita.

– Vaikeinta on ollut asioihin nopeasti reagoiminen. Asiat täytyy suunnitella ja toteuttaa todella nopeasti. Elämä kuitenkin jatkuu ja meidän täytyy olla nöyränä tällaisen vastuksen kuin viruksen edessä. Yrittäjät ovat huolehtineet koronasuojasta, positiivinen Timo tuumaa.

Hitaat hämäläiset

Timo osallistui vuonna 1999 Hämeen Yrittäjien tapahtumaan. Tapahtuman jälkeen luvattiin ottaa yhteyttä jäsenyyden tiimoilta.

– Tämä kuvaa hauskasti hämäläisiä ja sanontaa heidän hitaudestaan. Meni 20 vuotta ennen kuin otin itse yhteyttä, vitsailee Timo.

– Liityimme Hämeenlinnan Yrittäjien jäseneksi, koska elämme vaikeita aikoja. Verkostoituminen ja yrittäjien välinen yhteistyö korostuu vaikeina aikoina sekä yhteisöllisyys on tärkeää. Suosittelisin jäsenyyttä myös muille yrittäjille verkostoitumisen ja muiden yrittäjien tuen vuoksi. Annelle terveisiä, vinkkaa Timo.

Tutustu Cantina Pannuhuoneen nettisivuille
TÄSTÄ