20.10.2020 klo 15:16
Uutinen

Hämeessä avoimia työpaikkoja runsaasti terveydenhuollossa ja myynnissä – lokakuun alku tuonut lisää lomautuksia

Loppi (6,4 %) ja Hausjärvi (6,8 %) ovat tuttu parivaljakko maakunnan matalimpien työttömyyslukujen kuntina. Maakunnan synkimmät luvut löytyvät kolmesta kaupungistamme ja Humppilasta yli kymmenen prosentin lukemilla.

Tilannehuone/ Kanta-Häme

Vuodentakaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi Kanta-Hämeessä lähes kolmanneksella eli 1 924:llä. Kanta-Hämeessä oli syyskuun lopussa 7 936 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä on kasvanut vuoden takaiseen verrattuna kaikissa kunnissa; suhteellisesti eniten Hausjärvellä. Vastaavasti elokuuhun verrattuna työttömien määrä väheni kaikissa muissa kunnissa paitsi Hausjärvellä. Hurjista lisäyksistä huolimatta Kanta-Hämeen työttömyysluvut ovat maan keskiarvoa alempana ja Hausjärvelläkin maakunnan toisiksi alhaisimmat.

Lomautettujen määrä kasvanut

Hämeen TE-toimisto muodostuu Kanta- ja Päijät-Hämeen maakunnista. Alueella on tällä hetkellä noin 44 000 työnhakijaa, joista työttömänä on lähes 17 900 ja lomautettuna noin 3 400. Sekä lomautettuja että muita työttömiä on hieman syyskuun tilastolukemaa enemmän. Tilanne elää viikkotasolla ja viime viikkoina lomautettujen määrä on ollut pienessä kasvussa.

Palvelu- ja myyntityöntekijöillä kysyntää

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin TE-toimistoon syyskuussa 2 895 mikä on hieman enemmän kuin vuotta aiemmin. Uusia avoimia paikkoja on eniten palvelu- ja myyntityöntekijöiden ammattiryhmässä ja paikkojen määrä myös kasvoi sadalla vuoden takaiseen verrattuna. Työpaikkojen määrä kasvoi myös asiantuntijoiden erityisasiantuntijoiden ja prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden ryhmissä.

Suurin vähennys oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmässä. Ammattinimikkeiden osalta eniten uusia avoimia paikkoja oli puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjien (201), lähihoitajien (181), myyjien (177), myyntiedustajien (144), sosiaalialan ohjaajien ja neuvojien (110) sekä toimisto- ja laitossiivoojien (108) nimikkeissä. Ilmoitetuista työpaikoista 82 prosenttia oli yrityksissä ja 60 prosenttia oli kestoltaan yli 12 kuukautta.

Tutustu tarkemmin: Hämeen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksen tilastoliite 20.10.2020