Hangon Yrittäjät
24.5.2022 klo 16:28
Uutinen

Hangon päättäjät ja yrittäjät tapasivat

Keskiviikkona 11.5. järjestetty Päättäjät meets Yrittäjät -tilaisuus kokosi Hangon kaupungintalon juhlasaliin lähemmäs 50 päättäjää ja yrittäjää. Tilaisuus järjestettiin osana Hangon Yrittäjien exit koronasta -hankeprojektia ja tavoitteena oli kertoa yritysten merkityksestä koko kaupungin hyvinvoinnille ja elinvoimaisuudelle. Vastaavanlaista tilaisuutta ei ole Hangossa aikaisemmin järjestetty ja palautteen perusteella yhteisille kohtaamisille ja keskusteluille on tilausta.  Suomen Yrittäjistä paikalla oli elinkeinojohtaja Harri Jaskari ja illan juontajana oli Ira Hammermann. Kummatkin ovat lomahankolaisia ja Hanko-faneja. 

Illan alustivat Hangon Yrittäjien puheenjohtaja Nana Hyry, kaupunginjohtaja Denis Strandell ja Suomen Yrittäjien Harri Jaskari. Sen jälkeen oli vuorossa paneelikeskustelu, johon osallistui sekä päättäjien että yrittäjien edustajia. Mukana päättäjistä oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Aila Pääkkö, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sture Söderholm ja kaupunginjohtaja Denis Strandell. Yrittäjistä paneelissa olivat Steelstudion Tina Signell, Röntgenteknon Ville Ekroos ja Hima & Huvilan Nana Hyry. Myös Harri Jaskari osallistui paneelikeskusteluun. 

Keskustelu oli vilkasta ja sen aikana esille nousi mm. seuraavanlaisia asioita: Hanko brändissä on vetovoimaa, ollaan ylpeitä vahvasta brändistä ja hyödynnetään sitä rohkeasti, idea aurinkoisesta Hangosta Suomen aurinkoenergiapaikkakunta nro 1, asumisen ja työn murros käynnissä, etätyöbuumin parempi hyödyntäminen on suuri mahdollisuus Hangolle, tiloja etätyölle ja yhteisille kokoontumisille, suora junayhteys kuntoon Helsinki-Hanko välille.

Tästä on hyvä jatkaa, kohtaamiset ja keskustelut ovat tärkeitä Hangon uuden kaupunkistrategian eteenpäin viemisessä. Hyvän elämän merikaupunki – kaikkien yhteinen tavoite.