3.3.2020 klo 09:04
Uutinen

Harkitse ennen kuin asennat uuden Windows-päivityksen – Tietokoneesi voi jumiutua

Windows 10 -päivityksissä on esiintynyt ongelmia, jotka voivat hidastaa käyttöjärjestelmän toimintaa pahoin tai jopa jumiuttaa sen.

Windows-käyttäjät ovat viime aikoina raportoineet Windows 10 -päivitysongelmista. Tuoreet tiedot maailmalta ja myös Suomesta kertovat Windows-päivitysversiosta, joka voi pahimmillaan jumittaa tietokoneen.

Moni Windows-käyttäjä huolehtii järjestelmänsä pitämisestä ajan tasalla automaattisella päivitystoiminnolla, joka ilmoittaa, kun uusi päivitystiedosto on ladattavissa.

Viime aikoina kyseisestä toiminnosta on ollut kuitenkin osalla käyttäjistä enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä uudet päivitykset eivät ole asentuneet niin kuin niiden pitäisi.

Muun muassa Tivi.fi kertoo uutisessaan Windows 10 -päivitystiedostosta nimeltään KB4535996. Kyseessä on tulevan päivityksen ennakkoversio, jonka on luvattu korjaavan erilaisia Windowsin hakutoimintoon ja tulostamiseen liittyviä ongelmia. Toisin on käynyt, sillä osalla käyttäjistä päivitys on jumittant Windows-järjestelmän ja koko tietokoneen. Päivityksen asennus on voinut jäädä pyörimään ”paikalleen”.

Tammikuussa julkisuudessa varoitettiin Microsoftin KB4528760-tunnisteella julkaisemasta päivityksestä, josta raportoitiin useita yhteydenottoja Microsoftin tukisivustolle. Päivityksen jälkeen osa käyttäjistä ei saanut Windows-järjestelmäänsä käynnistymään normaaliin tapaan. Epäonnistuneen asennusyrityksen voi Tivin mukaan tunnistaa virhekoodista 0xc000000e. Ongelmia aiheuttanut päivitys oli tarkoitettu Windows 10:n versiolle 1909.

Microsoft neuvoo päivitysongelmaan törmänneitä käyttäjiä englanninkielisellä tukisivustollaan.

Olemme aikaisemmin kertoneet Windows 7:n tuen päättymisestä. Lue juttumme täältä!

Kuva: Getty Images

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi