10.4.2017 klo 14:12
Uutinen

Hausjärvi ja Ypäjä maakunnan kärjessä

Kanta-Hämeen valtuustoihin valituista yrittäjävaltuutetuista yli 60 prosenttia on Hämeen Yrittäjien jäseniä. Yrittäjäaktiivisimman kunnan tittelin nappasi näissä vaaleissa Hausjärvi.

Ypäjä oli maakunnan ykkönen äänestysaktiivisuudessa ja kakkonen valittujen yrittäjien määrässä. Hausjärvi nappasi jälkimmäisen kategorian kultapaikan ja on yksi Suomen yrittäjäaktiivisimmista kunnista.

Hausjärven 29 valtuustopaikalle nousee yhteensä 12 yrittäjää. Kun maan ja maakunnan keskiarvo on 22 % valtuutetuista, on yrittäjävaltuutettujen suhteellinen osuus Hausjärvellä 41 %.

Vastaavasti äänestysaktiisuudessa kunnostautuneen Ypäjän valtuustoon nousee 7 yrittäjää. Ypäjällä joka kolmas valtuutettu on siis yrittäjätaustainen.

Verkatehtaan vaalivalvojaisissa nousi ajatus yrittäjien tiiviimmästä yhteistyöstä puoluerajat ylittäen.

– Tämä keskustelunavaus oli tervetullut, toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka. Kuntien elinvoiman rakentamisessa yrittäjien asiantuntijuus tuo lisäarvoa jokaisen valtuustoryhmän työskentelyyn. Tällöin myös sillanrakentajan rooli on luontevaa vaikeiden kysymysten kohdalla.

Yrittäjien vaalituloksiin ja valittuihin yrittäjiin voi tutustua Yrittäjien kuntavaalisivustolla.

Hämeen Yritysviestintä,
toimitus@hameenyrityssanomat.fi