21.10.2020 klo 09:33
Uutinen

Helsingin Yrittäjät: Rastilan leirintäaluetta kehitettävä jatkossakin matkailualueena

Helsingin Yrittäjät pitää tärkeänä säilyttää Rastilan leirintäalue yhtenä kokonaisuutena, joka pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen palvelukonseptin vaihtoehtoiselle matkailulle. Itä-Helsingissä sijaitseva Rastila Camping on Suomen suosituin leirintäalue, jossa on kävijöitä ympäri maailmaa. Leirintäalue teki vuonna 2019 majoitusennätyksen ja alueella majoittui noin 111 000 matkailijaa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli kokouksessaan 20.10.2020 Vartiokylänlahden alueen suunnitelmia, joissa leirintäalueen nykyiset asuntovaunumatkailun korttelit on osoitettu kerrostalorakentamiselle. Matkailuajoneuvomatkailu on kuitenkin leirintäaluematkailun nopeimmin kasvavaa toimintaa, eikä Rastilan leirintäalueen hyvin toimivaa konseptia tule hajottaa.

Lautakunta teki oikean suuntaisen ratkaisun päättäessään hyväksyä yksimielisesti vastaehdotuksen, jonka mukaan on tärkeää, että leirintäaluetta kehitetään matkailun alueena, eikä sitä kaavoiteta asuntoalueeksi, ennen kuin sille on löytynyt korvaava paikka Helsingissä.

Matkailun monipuolisuus kaupungille vetovoimatekijä

Helsingin matkailulle Rastilan leirintäalue tarjoaa vetovoimatekijän: leirintäalue kaupunkirakenteessa erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien äärellä tarjoaa kansainvälisestikin ainutlaatuisen mahdollisuuden luonto- ja kaupunkimatkailun yhdistämiseen. Leirintäaluetoimintaa voidaan myös kehittää uusilla konsepteilla – esimerkiksi matkailuajoneuvojen ”parkkitalo”-ratkaisulla ja tehdä toiminnasta entistä tehokkaampaa sekä vetovoimaisempaa.

Itä-Helsingin ja varsinkin Vuosaaren työpaikkaomavaraisuus on muihin Helsingin alueisiin verrattuna vähäistä ja leirintäaluematkailijat ylläpitävät osaltaan alueen yritystoimintaa. Rastilan leirintäaluetta tuleekin kehittää kokonaisuutena nykyisessä sijainnissaan Itä-Helsingissä.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Tiina Oksala, Helsingin Yrittäjät
p. 040 548 1104, tiina.oksala(at)yrittajat.fi

Kuva: Jaana Tihtonen