3.12.2019 klo 18:18
Uutinen

Herkkujuustolan Dörigin pariskunnalle Pirkanmaan Vuoden yrittäjä -palkinto

Mouhijärvellä juustonvalmistuksen 2002 aloittanut Peter Dörig sekä 10 vuotta perustamisen jälkeen perheyritykseen täysipäiväisesti siirtynyt Jenni Dörig ovat Pirkanmaan maakunnalliset Vuoden yrittäjät vuosimallia 2019. Palkinto luovutettiin sveitsiläis-suomalaiselle pariskunnalle Pirkanmaan Yrittäjien juhlassa Sketsiteatteri Palatsilla tiistaina 3. joulukuuta.

Maakunnallinen Vuoden yrittäjä -palkinto oli pariskunnalle yllätys, joskin myönteinen sellainen. Tunnustuksen arvoa nostaa yrittäjien mielestä se, että siitä päätöksen ovat tehneet kollegat eli toiset yrittäjät.

– Jo se oli upeaa, kun meidät 2011 palkittiin Mouhijärven Vuoden yrittäjinä, joten tämä vetää melkein sanattomaksi, Jenni ja Peter Dörig kommentoivat tuoreeltaan.

Juustomestarin koulutuksen kotimaassaan Sveitsissä saanut Peter Dörig perusti Herkkujuustolan 2002. Silloin mies oli asunut Suomessa jo hyvän tovin ja ennen juustoja mies työskenteli rekka-autonkuljettajana nokialaisessa kuljetusyrityksessä.

Juustolan Peter Dörig perusti, koska suomalaisten päivittäistavarakauppojen hyllyllä oli kolo: kotimaasta tuttuja juustomakuja ei löytynyt. Vuodet ovat todistaneet Peterin havainnon aivan oikeaksi, sillä yrityksen myyntiluvut ovat kasvaneet vuodesta toiseen. Tuote istui oivasti myös lähiruokabuumiin. Herkkujuustolan käyttämä raakamaito kerätään lähialueen tiloilta.

Investointi lisäsi yrityksen työllistävää vaikutusta

Viime vuonna yritys sai valmiiksi historiansa isoimman investoinnin, kun Herkkujuustolan uuden toimipisteen ovet avattiin Tampere–Pori-tien kupeeseen Mouhijärven Häijäässä. Sitä edelsi melkoinen paperisota viranomaisten kanssa, sillä ensimmäistä kertaa tonttia käytiin katselemassa jo 11 vuotta sitten.

Uusi toimitila laajensi Herkkujuustolan toimintaa myös uusille urille, sillä juustolan lisäksi tiloissa toimii myös ravintola ja kahvila. Yritys työllistää yrittäjäpariskunnan lisäksi 14 kokopäiväistä työntekijää. Heistä kuusi työskentelee juustolassa, kahdeksan ravintolapuolella.

Rohkeus ja periksiantamattomuus kuvaavat Vuoden yrittäjää

Maakunnan Vuoden yrittäjän valinnan teki liki 9000 jäsenyrityksen joukosta Pirkanmaan Yrittäjien hallitus.

– Dörigien yritystarinassa oleellisia sanoja ovat rohkeus ja periksiantamattomuus, joita on kumpaistakin vuosien varrella tarvittu, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen.

Hänen mukaansa Herkkujuustola on myös erinomainen esimerkki onnistuneesta maahanmuuttajayrittäjyydestä.

– Peter toi meille Suomeen sellaisen osan kotimaansa kulttuuria, jolla on selvästi ollut kysyntää, Vuorinen huomauttaa.