15.9.2017 klo 13:41
Uutinen

Hevosessa on vetovoimaa ja matkailussa mahdollisuuksia

Hevostalous oli näyttävästi esillä Kuntamarkkinoilla 13. – 14. syyskuuta Helsingissä. Hamkin, Luken ja Hippoliksen Uudistuva hevostalous-hanke osallistui kunta-alan kärkitapahtumaan yhdessä Ypäjän kunnan kanssa.

Hevosalan tietoiskuissa olivat mukana elinkeinoministeri Mika Lintilä (Kesk.), kansanedustaja Sofia Vikman (Kok.) ja Suomen Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall.

– Hevosyritykset ja hevostallit ovat yhteiskuntarakenteen tiivistyessä puristuksessa. Tallit uhkaavat jäädä asuinalueiden jalkoihin. Samalla hevosharrastajien määrä on kasvanut ja hevosalan palveluille on kysyntää. Olisi kyettävä sujuvasti sovittamaan hevosharrastusmahdollisuudet ja asuinympäristöt yhteen, Sofia Vikman sanoi.

Lintilä uskoo hevosen vetovoimaan – matkailussa potentiaalia

Elinkeinoministeri Lintilän mukaan yleinen kansantalouden parantuminen tarkoittaa monelle mahdollisuutta harrastaa – ja harrastus voi liittyä hevostalouteen.

– Kunnat tulevat jatkossa entistä enemmän kilpailemaan elinvoimatekijöillä ja houkuttelevuudella. Ihmisten muuttaessa paikkakunnalta toiselle harrastusmahdollisuudet voivat olla yksi valintaperuste, Lintilä kuvaili.

Hevosissa on vetovoimaa ja hevoset osana kuntabrändiä on onnistunut monessa kunnassa. Esimerkkeinä tästä esiin nousi Ypäjä sekä Orimattila ja Kaustinen.

– Alustataloudesta puhutaan paljon eli kunta tarjoaa alustan yrittäjyydelle. Tämä tarkoittaa, että fasiliteetit ja lupajärjestelyt ovat kunnossa. Hevosyrittäjät ovat entistä valmiimpia ja valveutuneempia yrittäjäksi, Lintilä pohti .

Kunta-alan toimijat kiinnostuneita hevostaloudesta

Uudistuva hevostalous- ständillä käytiin vilkasta ja myönteistä keskustelua hevoselinkeinosta ja harrastamisen mahdollisuuksista.

– Erityisen paljon puhutti alue- ja maankäytön suunnittelu, jossa huomioidaan mahdollisuus hevosten ylläpitoon ja hevosurheilualueet, Hippoliksen toiminnanjohtaja Anne Laitinen kertoi.

– Kuntamarkkinoilla tavoitetaan tärkeä sidosryhmä, joka päätöksillään vaikuttaa hevosalan toimintaedellytyksiin kunnissa.

Hämeen Yritysviestintä / JL
toimitus@hameenyrityssanomat.fi