16.8.2018 klo 15:06
Uutinen

Hittipeli siivitti oululaisen verkkokaupan hurjaan kasvuun – ”tietokonepelaaminen herännyt uuteen kukoistukseen”

Käytettyjen pelikoneiden ja kannettavien tietokoneiden suosio kaksinkertaisti oululaisen Taitonetin liikevaihdon.

Käytettyjä pelitietokoneita ja kannettavia tietokoneita myyvän oululaisen Taitonetti Oy:n liikevaihto kaksinkertaistui viime tilikaudella. Liikevaihto ylitti neljän miljoonan euron rajan.

Taitonetti Oy:n toimitusjohtaja Mikko Veijola löytää pari merkittävää tekijää noin 100 prosentin vuosikasvun taustalta.

– Vahvan kasvun taustalla on muun muassa erikoistuminen käytettyihin pelikoneisiin. Tietokonepelaaminen on herännyt uuteen kukoistukseen supersuositun Fortnite-pelin myötä, Veijola toteaa.

Taitonetin pelikoneet on rakennettu yhdistämällä prosessoriltaan tehokkaisiin käytettyihin yrityskoneisiin pelaamiseen sopivat uudet näytönohjaimet. Käytetyn pelikoneen hinta on jopa puolet vastaavan tehoisesta uudesta koneesta.

– Youtube on täynnä pelaajien tekemiä videoita. Jos nopeasti haluaa tietää, kuinka pelit pyörivät pelikoneella, hyvä vinkki on, että laittaa Youtubeen hakusanaksi koneen prosessorin, näytönohjaimen ja pelin nimen, vinkkaa Veijola.

Toinen merkittävä kysynnän kasvattaja on ylioppilaiden tietokoneen tarpeen valtava kasvu ylioppilaskirjoitusten sähköistymisen myötä.

– Uudet koneet eivät välttämättä ole Abitti-yhteensopivia. Me olemme markkinoinnissa ja tuotevalikoimassa huomioneet lukio-opiskelijat. Myös hintaerot opiskelijoiden suosimissa pienemmissä ja kevyemmissä kannettavissa ovat uusien ja käytettyjen välillä huomattavat, toteaa Veijola.

Kivijalkamyymälän sekä verkkokaupan ohella yritys myy tietokoneita myös Ruotsiin.

toimitus (at) yrittajat.fi

Kuva: Istockphoto