2.5.2018 klo 14:11
Uutinen

Hittipuhelimen uusi versio pian myyntiin: Yksi merkittävä parannus edelliseen malliin

OnePlus 6 on valmistajansa ensimmäinen vesitiivis älypuhelin. Prosessoritehoa arvostavat saavat todennäköisesti hyviä uutisia.

OnePlus-älypuhelimen uusi versio saapuu piakkoin myyntiin Suomessa. Kyseessä on Suomessakin erittäin suosittu puhelin, jonka myynti on ainakin Helsingissä kerännyt jopa pienimuotoisia jonoja. Aikaisemmin OnePlus on ollut yksinoikeudella myynnissä Elisan liikkeissä, mutta nyt laite tulee myös Telian valikoimiin. Puhelimen virallinen lanseeraustilaisuus järjestetään Lontoossa toukokuun 16. päivä.

Kuutosversion myynti alkaa kuitenkin yksinoikeudella 21. toukokuuta Elisan pop-up-myymälöissä Helsingissä, Tampereella, Oulussa ja Turussa. Myyntiä on ryyditetty lupaamalla puhelimen ostajille kaupanpäällisiä. Tarkemmin niistä ei ole kerrottu. Puhelinten myynti alkaa viideltä iltapäivällä.

Oneplus on jo julkaissut trailerin puhelimesta. Tarkkoja ominaisuuksia ei ole tiedossa, mutta se tiedetään, että puhelimessa on lasinen takapinta ja että se on vesitiivis. Aikaisemmat mallit eivät ole sietäneet vettä. Tämä onkin uutuuden yksi odotetuimmista uudistuksista.

Lovinäyttö ja tehokas prosessori

Muun muassa Applen iPhone X:stä tuttu näytön ”lovi” esiintyy myös OnePlus 6:ssa. Muun muassa etukameran sisälleen kätkevä lovi peittää osan puhelimen kosketusnäytön yläosasta.

Laitteen kamerasta ei vielä tiedetä varmuudella muuta kuin että se pitää sisällään superhidastusvideo-ominaisuuden. Vahvistamattomien tietojen mukaan puhelimen takaa löytyisi 16 megapikselin mobiilikamera. Monissa kilpailevissa laitteissa tutusta kaksoiskameratekniikasta ei sen sijaan ole tietoa.

Prosessoritehoa mitattaessa aikaisemmat OnePlus-mallit ovat kerta toisensa jälkeen olleet markkinoiden kärkikastissa. Näin on myös tällä kertaa, ainakin jos vahvistamaton tieto Snaprdragon 845 -suorittimesta pitää kutinsa. Kyseessä on tämän hetken nopein älypuhelimiin tarkoitettu prosessori. Suorituskykyä tukisi kahdeksan gigatavun RAM-muisti.

Uutuuspuhelimen näytön koko on 6,3 tuumaa ja laitteessa olisi tallennustilaa 256 gigatavua. On mahdollista, että rinnalle tulee edullisempi versio, jossa olisi vähemmän keskus- ja tallennusmuistia.

OnePlus 6:n hinnasta Suomessa ei ole vielä varmuutta.

Kuva: Valmistaja

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi