Kuva: Getty Images
30.3.2024 klo 13:45
Uutinen

HS-gallup: Lakkojen kannatus heikkenee edelleen – ”Yhä useampi ymmärtää, että ne aiheuttavat erittäin paljon vahinkoa Suomelle”

SAK:n liittojen poliittisten lakkojen kannatus on laskenut entisestään, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomien teettämässä gallupissa kysyttiin mielipidettä väitteeseen ”Kannatan ay-liikkeen järjestämiä lakkoja, vaikka niistä onkin haittaa ihmisten arjelle ja yrityksille”.

Tätä mieltä oli maaliskuun loppupuolella enää 39 prosenttia vastaajista. 45 prosenttia vastaajista vastusti lakkoja.

Vielä helmikuussa tehdyssä HS-gallupissa 49 prosenttia vastaajista kannatti lakkoja.

HS:n gallup tehtiin 22.–26. maaliskuuta eli tuloksissa ei näy sen mahdollinen vaikutus, että keskiviikkona ilmoitettiin kolmen viikon lakkojen jatkamisesta vielä viikolla.

Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen mukaan on odotettua, että poliittisten lakkojen suosio on kääntynyt laskuun, vaikka niillä onkin edelleen laaja kannattajakunta.

– Yhä useampi kuitenkin ymmärtää, että lakot aiheuttavat erittäin paljon vahinkoa Suomelle, yrityksille ja erityisesti niiden työntekijöille. On hyvä muistaa, että uudistukset ovat kansainvälisessä vertailussa varsin maltillisia, Pentikäinen sanoo.

– Arvelen, että lakkojen kannatus olisi vähäisempää, jos työmarkkinauudistuksia ja niiden vaikutuksia ei olisi liioiteltu. Totuus ei ole kulunut, kun on kerrottu, mitä kaikkea uudistuksista seuraa. Uudistuksia saa tietenkin vastustaa, mutta olisi toivottavaa, että se tapahtuisi tosiasioiden pohjalta eikä maalaamalla uhkakuvia, joita suunnitellut uudistukset eivät aiheuta, Pentikäinen jatkaa. 

Vinkkaa meille juttuaihe!

  • Kerro siis meille, mitä yrittäjän elämässä tapahtuu.
Toimitus
Toimitus