19.10.2019 klo 22:00
Uutinen

HT Laser palkittiin Valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla

Keuruulainen HT Laser pokkasi perinteikkään, isoille yrityksille suuntautuvan Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon Lahden Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 19.10.

”Asiakkaalle pitsa lämpimänä” on HT Laserin kultainen sääntö

1980-luvulla perustettu HT Laser tekee muun muassa metalliteollisuuden leikkauksia, hitsauksia ja 3D-metallitulostusta. Keuruulaisyritys on teollisen laser- ja vesileikkauksen sekä laserhitsauksen pioneeri ja alan johtavia toimijoita Suomessa.

Yritys sai alkunsa siitä, kun Keuruulla päätettiin panostaa laserleikkaukseen. Alku oli hankala, sillä lama iski pian. Yritys kuitenkin selvisi.

Laman jälkeen HT Laser kasvoi tasaisesti muutaman työntekijän yrityksestä monialaiseksi toimijaksi. Nyt yksiköitä on kahdeksan eri puolilla Suomea ja työntekijöitä noin 400. Yritys tekee hyvää tulosta.

– Kultainen sääntömme on, että tarjoamme laadukasta tavaraa joustavasti, uusinta teknologiaa hyödyntäen. Toisin sanoen, asiakkaalle pitsa lämpimänä, yrityksen perustaja Hannu Teiskonen sanoo.

Uusi teknologia tuo uusia mahdollisuuksia ympäristön kuormituksen vähentämiseen.

– Työntekijöillämme on merkittävä rooli uusien ideoiden synnyssä. Aika usein juuri sorvin ääressä keksitään, miten jokin asia tai prosessi voitaisiin hoitaa paremmin.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saivat myös Merima Oy Helsingistä, Rukakeskus Oy Kuusamosta ja Tapojärvi Oy Torniosta.

HT Laser Oy

HT Laser Oy tarjoaa kokonaisvaltaisesti leikkauksen, särmäyksen, hitsauksen, koneistuksen, 3D-metallitulostuksen, pintakäsittelyn, kokoonpanon ja tuotekehityksen palvelut

Kotipaikka: Keuruu
Perustettu: 1989
Perustaja: Hannu Teiskonen
Toimitusjohtaja: Matti Seppälä
Työntekijöitä: n. 400
Liikevaihto: 65 milj. euroa (2018)