28.8.2017 klo 07:54
Uutinen

Huaweilta kilpailija Nokia-uutuuksille: Edullisten älypuhelinten kisa kiristyy

Suomen älypuhelinmarkkinoiden kärkipaikan kaapannut Huawei tuo tänään myyntiin uutuuden, joka iskee HMD Globalin Nokia-puhelinten valtaamaan hintaluokkaan.

Kyseessä on P9 Lite Mini -älypuhelin, joka tulee myyntiin 199 euron hintaan. Uutuusmalli haastaa tosissaan Nokia-puhelimet, jotka ovat tuoneet uusia vaihtoehtoja alle 300 euron hintaluokkaan. Samassa hintaluokassa on esimerkiksi Nokia 5.

Tällä hetkellä markkinoilla on kova kysyntä edullisista älypuhelimista, joissa on monipuoliset ominaisuudet ja joita voi käyttää huoletta myös työpuhelimina.

P9 Lite Mini tulee saataville mustana sekä kullan ja hopean väreissä. Puhelimessa on 5-tuumainen näyttö, 13 megapikselin takakamera ja 5 megapikselin etukamera. Tallennusmuistia on 16 gigatavua. Käyttöjärjestelmänä on Android 7.0. Laitteessa on kaksi sim-korttipaikkaa.

– Huawein strategiana on tarjota kuluttajille monipuolinen puhelinvalikoima niin designiltaan kuin hinnaltaan. Uutuudessa yhdistyy P-sarjan lippulaivapuhelimien tyylikkäät linjat hinta-laatusuhteeltaan oivaan tekniseen kokonaisuuteen, Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtaja Mika Engblom kommentoi.

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen@yrittajat.fi