Resiinaralli
26.4.2022 klo 10:32
Uutinen

Huhtikuun uutisia

Valtuustot koolle 2022Kaupungin valtuuston Yrittäjäkokous ma 2.5.2022 klo 18:00 Poleeni

Pieksämäen Yrittäjät ry ja Pieksämäen kaupungin valtuutetut kokoontuvat seuraavan valtuuston kokouksen alkuun Poleeniin keskustelemaan ja allekirjoittamaan elinvoimalupausta.

Ajankohta on otollinen, koska valtuustokausi on alussa. Tilaisuudessa keskeistä on vuoropuhelu ja herättää keskustelua alueen yrittäjyyden ja yritysten tilasta sekä kartoittaa kehittämistarpeita. Tilaisuudessa kuulemme Pieksämäen Yrittäjät ry:n puheenjohtajan Jussi Hentusen sekä kaupungin valtuuston puheenjohtajan Erkki Huupposen alustukset. Ajankohtaiskeskustelu käydään hankinnoista sekä miten yritysvaikutukset on huomioitu päätöksenteossa. Lopputuotteena teemme yhteisen kannanoton sekä allekirjoitamme Elinvoimalupauksen. Tervetuloa lehtereille seuraamaan tilaisuutta!
Mikä elinvoimalupaus? 

Elinvoima heijastuu dynaamisena ilmapiirinä kunnassa. Työllisyys, yritysten tila, talous, kehitysmyönteisyys ja ihmisten hyvinvointi vaikuttavat elinvoimaisuuteen. Elinvoima syntyy myös paljon ilmapiiristä.

Miten sujuvaa on kaupungin ja yritysten välinen yhteistyö? Ovatko hallinnolliset prosessit yritysmyönteisiä?

Yritykset ovat oleellinen osa kuntien elinvoimaa. Yritykset luovat työpaikkoja.

Elinvoimalupaus on yhteinen kannanotto sekä lupaus sille, että paikkakunnalla edistetään aktiivisesti yritysystävällistä ilmapiiriä. Tavoitteena on, että näitä lupauksia seurataan kerran vuodessa pidettävässä kunnan johdon ja yrittäjäyhdistyksen välisessä kokouksessa. 

Tavoitteena on entistä yrittäjäystävällisempi Pieksämäki!

Osaamista hankintoihin

Tervetuloa mukaan kevään hankintakoulutuksiin. Koulutukset järjestetään 5. ja 12.5.2022 Latomon kokoustila Holvi 1:ssä. Ilmoittaudu 29.4. mennessä. Lue lisää tästä.