16.5.2018 klo 12:30
Uutinen

Huippusuosittu älypuhelin saa jatkoa: Honor 10 myyntiin toukokuussa, mukana myös kasvontunnistus

Honor 10 tulee Suomessa myyntiin 449 euron hintaan. Kyseessä on seuraaja huippusuositulle puhelinmallistolle.

Huawein sisartuotemerkki Honor on vallannut Suomessa tukevan jalansijan keskihintaluokan älypuhelinten markkinoilla. Nyt puhelimesta on esitelty uusin versio, Honor 10. Se tulee myyntiin Suomessa 24. toukokuuta. Ennakkomyyntikampanja käynnistyi eilen.

Honor-mallisto kilpailee samassa hintaluokassa muun muassa Oneplus-puhelinten kanssa. Kyseessä on jatkuvasti yhä suositumpi hintaluokka myös Suomessa.

Honor 10 tulee saatavilla varsin kilpailukykyisillä ominaisuuksilla. Puhelimessa on neljä gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa on edellisestä mallista tutut 64 gigatavua. Tarjolle tulee myös 50 euroa kalliimpi versio, jonka ostaja saa 128 gigatavun tallennusmuistin.

Honor 10:n näytön koko on 5,84 tuumaa. Näytön ylälaidassa on monesta viime aikoina julkistetusta älypuhelimesta tuttu ”lovi”, joka pitää sisällään muun muassa etukameran. Näytön alalaidassa on sormenjälkilukija, jota käytetään muun muassa näyttölukituksen avaamiseen. Lukijan pitäisi tunnistaa sormi aikaisempaa paremmin myös silloin, kun sormi on kostea. Tämä on uuden ultraääniteknologian ansiota.

Aikaisempien Honor-puhelinten tavoin myös kymppiversiossa on ominaisuuksia Huawein huippumalleista kuten äskettäin myyntiin tulleesta P20-mallista, kuten nopea prosessori.

Puhelimen takapinta on lasia.

Huawei on tuonut viimeisimpiin malleihinsa uudenlaisia värivaihtoehtoja. P20-sarjassa huomiota herätti twilight-moniväriversio ja nyt Honor 10:een tuodaan sitä muistuttava värivariantti. Erikoisväreissä vaihtoehtoja ovat myös vihreä ja sininen, perusväreissä musta ja harmaa.

Etukamerassa 24 megapikseliä

Tekoälystä kohistiin ja P20 Pron lanseerauksen yhteydessä ja nyt tekoäly on otettu mukaan myös Honor 10:n kameraan. Sitä käytetään muun muassa kuvauskohteiden tunnistamisessa ja valaistusasetusten optimoimisessa.

Honor 10:een on asennettu kaksoiskamera. Puhelimen pääkamerassa on 16 megapikselin kenno ja mustavalkokamerassa megapikseleitä on 24. Etukameran tarkkuus on peräti 24 megapikseliä. Mielenkiintoinen ominaisuus on etukameran käyttö myös kasvontunnistuksessa.

Musiikkidiggarit saattavat riemastua siitä, ettei Huawei ole poistanut puhelimesta 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää.

Uutuusluurin käyttöjärjestelmä on Android 8.1.

Kuva: Huawei

Pauli Reinikainen

pauli.reinikainen (at) yrittajat.fi