Huittisissa on onnistuttu piristämään kaupunkikeskustaa yrittäjien ja kaupungin yhteistyöllä. Kuva: Janni H.
20.12.2021 klo 14:01
Uutinen

Huittisten kaupunki ja yrittäjät perustivat lahjaverkkokaupan: Tuotto jo lähes 80 000 euroa

Huittisissa kaupunki ja yrittäjät ovat onnistuneet yhteistyössä lisäämään kivijalkamyymälöiden kiinnostavuutta.

Satakunnassa sijaitseva Huittinen on pyrkinyt elävöittämään kaupunkikeskustaa ja parantamaan paikallisten kivijalkayrittäjien tilannetta kauppiasverkostolla, joka on paikallisten palveluyrittäjien yhteistyöorganisaatio. Noin sadan yrityksen verkosto on saanut alkunsa kaupungin kehittämishankkeesta.

Kauppiasverkostoon kuuluu etupäässä kivijalkayrittäjiä, mutta mukana on myös useiden eri alojen palveluyrittäjiä. Verkosto kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa, jolloin suunnitellaan muun muassa yhteisiä tapahtumia.

Viime syksynä kauppiasverkostossa ideoitiin Lahja Huittisista -palvelu, joka on laajentunut tänä vuonna.

– Yritykset, jotka haluavat antaa joululahjan henkilöstölleen, vopivat luoda verkkokauppaan lahjakoodin, joka jaetaan työntekijöille. Lahjan saajat käyvät verkkokaupassa valitsemassa mieleisen lahjan työnantajan ehdolle laittamista vaihtoehdoista, Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo kertoo.

Lahjan saaja noutaa lahjan liikkeestä. Tavoitteena on, että tällä tavoin useampi kaupunkilainen tutustuu samalla kyseisen kaupan valikoimaan ja Huittisten keskustan liikkeiden tarjontaan. Yrittäjiltä saadun palautteen mukaan näin on myös käynyt ja yritykset ovat kirjanneet lisämyyntiä.

Yhteisestä budjetista puolet kaupungilta

Peipon mukaan palvelussa on mukana lähes 50 huittislaista kauppiasverkoston jäsentä. Verkkosivuilla on tarjolla yli 300 tuotetta tai palvelua kolmessa eri hintakategoriassa.

– Asiakkaiksi on lähtenyt 30 lahjanantajaa, joista 16 on jo luonut sivuston kautta lahjakoodit työntekijöilleen tai yhteistyökumppaneilleen. Lahjoja on valittu yhteensä 859 kappaletta. Lahja Huittisista -palvelun kautta Huittisiin on jäänyt jo lähes 80 000 euroa, Peippo iloitsee.

Kauppiasverkostolla on oma budjetti, johon kaupunki laittaa puolet. Toinen puoli on kauppiaiden vastuulla. Kaupunki käyttää rahaa kattomarkkinointiin ja tapahtumien toteuttamiseen. Verkosto järjestää kahdesti vuodessa Hullu Yö -iltatapahtuman ja viime viikonloppuna järjestettiin joulutempaus.

– Viime keväänä ostimme narsisseja jokaisen liikkeiden eteen ja piristimme näin keskustan ilmettä loska-aikana, Peippo kertoo.

Kauppiasverkostoon voi liittyä kuka tahansa huittislainen yrittäjä.

Pauli Reinikainen