8.11.2017 klo 09:34
Uutinen

Hyvässä tet-paikassa on paljon tekemistä

Kaurialan koulun ysiluokkalaiset Emilia Ekholm ja Iris Ingalsuo halusivat Citymarket Hämeensaareen työelämään tutustumisjaksolle, sillä kaupassa on aina paljon tekemistä. Hämeen Yrittäjien tet-harjoittelija Otso Vuolinko kävi haastattelemassa heitä.

Ysiluokkalaiset Emilia Ekholm ja Iris Ingalsuo olivat Hämeensaaren K-Citymarketissa työelämään tutustumassa eli tetissä. Emilia ja Iris valitsivat Hämeensaaren K-Citymarketin tet-paikaksi, koska se sijaitsee lähellä heidän kotiaan.

– Kaupassa on aina paljon tehtävää, he perustelivat valintaansa.

Heidän ei tarvinnut yrittää päästä ensin muualle tettiin, vaan pääsivät heti ensimmäiseen tavoitteeseensa. Kahdeksannella luokalla he olivat tetissä Seminaarin koulussa.

Emilian ja Iriksen työtehtävät koostuivat enimmäkseen tavarahyllyjen järjestelemisestä ja siivoamisesta. Heillä on ollut tetissä enimmäkseen mukavaa, mutta he eivät kuitenkaan pitäneet hyllyjen siivoamisesta. Hämeensaaren K-Citymarketissa ei ole kesätöistä vielä keskusteltu, mutta tytöt tulisivat töihin mielellään, jos niitä olisi tarjolla.

Maarit Lammia K-Citymarket Hämeensaaresta kertoi, että kaupassa on yleensä samanaikaisesti kolme tai neljä työelämään tutustujaa. Tulijoita olisi usein paljon enemmän.

– Enimmillään tettiläisiä on ollut samanaikaisesti seitsemän, tosin tämä on hieman liikaa. Joskus tettiin hakevia voi olla jopa kymmenkunta, mutta kaikkia ei voi oikein ottaa. Tet-harjoittelijoista on kuitenkin paljonkin hyötyä Hämeensaaren K-Citymarketissa, koska työtä on paljon, joka ei vaadi erityistä koulutusta. Kassa- ja tuoretiskitöihin tet-harjoittelijoita ei vielä laiteta.

Otso Vuolinko
Kirjoittaja on Kaurialan koulun 9. luokan oppilas, joka on Hämeen Yrittäjien toimistolla työelämään tutustumisjaksolla.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi