26.10.2017 klo 08:04
Uutinen

Hyviä neuvoja henkilöstön palkkaamiseen

Hämeenlinnassa autetaan työnantajaa tunnistamaan mahdollisuutensa työurien eri vaiheissa Hamkin maksuttomassa tapahtumassa.

Osaavan henkilöstön rekrytointi on merkittävä investointi yritykselle. Rekrytointien myötä yrittäjän tulee tuntea myös työsuhdejuridiikan perusasiat työsuhteisiin liittyvien riskien välttämiseksi. Jotta työnantaja voi rekrytoida tarpeen vaatiessa osaava henkilöstöä lisää, on hyvä tiedostaa millaiset kokonaiskustannukset ovat. Samalla myös hyvien työntekijöiden ja avainhenkilöiden kannustaminen ja sitouttaminen on ajankohtaista, jotta henkilöstö saadaan motivoitua ja osaamispotentiaali pysymään yrityksessä.

Työoikeuden asiantuntija Johanna Uusitalo KPMG:ltä tulee kertomaan mitä kasvuyrityksen tulisi tietää työsuhdeasioita.

– Yrityksessä on hyvä olla selvillä perusasiat esimerkiksi työsopimusten ja johtajasopimusten laatimisesta, yt-lain soveltamisesta, työaikalaista ja vuokratyövoiman käyttämiseen liittyvistä asioista, Uusitalo toteaa.

Palkkahallinnon asiantuntija Mirva Myllymaa Gylling Accountingilta tulee kertomaan miten saadaan selville, mitä työntekijä maksaa työnantajalle ja mistä työnantajamaksut koostuvat. Lisäksi hän kertoo henkilöstöeduista ja työehtosopimusten vaikutuksesta palkkaan.

Kun hyvä tyyppi on yritykseen saatu töihin, hänet täytyy sitouttaa. Sitouttamisen keinoista tulee kertomaan veroasiantuntija Jyrki Louhi KPMG:ltä. Louhi puhuu muun muassa rahasta ja osakkeiden uusista mahdollisuuksista sitouttamisen välineenä.

Koulutuspäällikö Sari Hanka päättää tilaisuuden puheenvuorollaan Auta opiskelija uralle.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 14.11.2017, klo 8.15–11.00 Hämeen ammattikorkeakoulussa, C-talossa ja se on osallistujille maksuton.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua tästä linkistä 7.11. mennessä.

toimitus@hameenyrityssanomat.fi